23 / 04 / 2024

Yunanistan’da gayrimenkul fiyatları yüzde 30-50 aralığında ucuzladı!

 Yunanistan’da gayrimenkul fiyatları yüzde 30-50 aralığında ucuzladı!

Yunanistan’daki düzenleme sonrası en çok ilgi gören yerlerin Yunan Adaları olduğu belirtilirken, ülkede 500 bin euro’dan başlayan havuzlu villa fiyatlarının yabancı yatırımcılar için cazip olduğu belirtiliyor



2008 krizinde ağır yara alan Yunanistan’da gayrimenkul satışlarının düşmesinin ardından fiyatlar yüzde 30-50 aralığında ucuzladı. Yunanistan, krizle birlikte Portekiz, İspanya ve İngiltere’nin uygulamaya başlattığı ‘altın vize’ adlı uygulamayla bir anda yabancı yatırımcıları ülkesine çekmeyi başardı. Türkler Mikanos ve Korfu adalarında ev satın alıyor.


Bu gelişme sonrasında 2014’le birlikte ülkede bu alanda ciddi toparlanma yaşanıyor. Bunda krizin etkisinin geçmiş olmasının etkisinden daha çok özellikle Ocak 2014 tarihinde ülkede devreye alınan ‘altın vize’ uygulamasının belirleyici olduğu ortaya çıktı.


Ruslar bizden önde


Yunanistan, krizle birlikte Portekiz, İspanya ve İngiltere’nin uygulamaya başlattığı ‘altın vize’ adlı uygulamayla bir anda yabancı yatırımcıları ülkesine çekmeyi başardı.


Bu kapsamda 250 bin euro’luk (Yaklaşık 750 bin TL) alım yaparak ülkede alım yapanlara oturma izni verilirken, bunun bir diğer anlamı da bu alım karşılığında 26 Schengen ülkesinde serbest dolaşım imkânına karşılık geliyor. Bununla birlikte ülkede yabancı yatırımcılardan alınan vergi oranı yüzde 10’dan 3’e düşürüldü.


Yaşanan bu değişimler sonrasında gayrimenkul sektöründe fiyatlar bir anda yüzde 30-40 aralığında artarken, ülkede en çok hareketi yapanlar Rusya, Türkiye ve Lübnan merkezli alımlar oldu.


Mikanos ve Korfu


Yunanistan’daki düzenleme sonrası en çok ilgi gören yerlerin Yunan Adaları olduğu belirtilirken, ülkede 500 bin euro’dan başlayan havuzlu villa fiyatlarının yabancı yatırımcılar için cazip olduğu belirtiliyor. En çok ilgi gören adalar ise Mikanos ve Korfu olarak sıralanıyor.



Yenigün