28 / 03 / 2024

TİKA Afganistan'da 42 derslikli okul yaptırdı!

TİKA Afganistan'da 42 derslikli okul yaptırdı!

Afganistan'da çok sayıda projeyi hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), ülkenin kuzeyinde bulunan Mezar-ı Şerif kentinde 42 derslikli okul inşa etti.


TİKA, Afganistan'ın Mezar-ı Şerif kentinde 42 derslikli okul inşa ettirdi. Bilgisayar, kimya, biyoloji ve fizik laboratuvarı da bulunan okulda 8 bin öğrenci eğitim görecek.


TİKA'dan yapılan açıklamada, Belh Eğitim Müdürlüğü'nün talebi üzerine 8 bin öğrencili Bakhtar Lisesi için yeni bir bina yapıldığı belirtildi.


Nisan 2014'te inşaatına başlanan okulun 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olduğu ayrıca binada bilgisayar, kimya, biyoloji ve fizik laboratuvarları ile kütüphane, konferans salonu, su çeşmesi ve mescit bulunduğu kaydedildi.


Gelecek yıl hizmete girmesi beklenen okulda, öğrencilerin spor yapabilmeleri için futbol ve voleybol sahaları da yapıldı. Böylece, Afganistan'ın kalkınmasına yönelik destek projeleri üreten TİKA'nın, eğitim alanında açığın kapatılabilmesi için Afganistan'da yaptırdığı okulların sayısı 90'a ulaştı.


Belh Eğitim Müdürlüğü, 8 bin öğrencinin eğitim gördüğü okula yeni bir bina yapılması için TİKA'dan talepte bulunmuş, geçen yıl Nisan ayında eski okulun yerine 42 sınıflık modern bir binanın inşasına başlanmıştı.


AA



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri