28 / 03 / 2024

Suudi Arabistan'da 266,6 milyar dolarlık projelere durdurma kararı!

Suudi Arabistan'da 266,6 milyar dolarlık projelere durdurma kararı!

Suudi arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Ekonomik İşler ve Kalkınma Konseyi Başkanı Veliaht Prens Muhammed bin Selman başkanlığında, ekonomi ve kalkınma alanında bazı konuların ele alındığı bir toplantı yapıldı. Toplantıda 266 milyar 600 milyon dolar değerinde çok sayıda proje sözleşmesinin durdurulmasına karar verildi.


Küresel piyasalarda petrol fiyatlarındaki gerileme nedeniyle ekonomik önlemler almayı sürdüren Suudi Arabistan'ın 266 milyar 600 milyon dolar değerinde pek çok proje için yapılan sözleşmeleri durdurduğu bildirildi.


Suudi arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, Ekonomik İşler ve Kalkınma Konseyi Başkanı Veliaht Prens Muhammed bin Selman başkanlığında, ekonomi ve kalkınma alanında bazı konuların ele alındığı bir toplantı yapıldı. 


Toplantıda 266 milyar 600 milyon dolar değerinde çok sayıda proje sözleşmesinin durdurulmasına karar verildi. Durdurulan projelerin içeriğine dair ayrıntılı bilgi verilmedi.


Riyad yönetiminin 26 Eylül'de açıkladığı son kemer sıkma paketinde bakanlar, devlet memurları ve Şura Meclisi üyelerinin maaş ve diğer ödeneklerinde kesintiye gidilmişti.


Hükümet, 29 Aralık 2015'te ise aralarında akaryakıt, su ve elektriğin de bulunduğu birçok tüketim maddesine büyük oranlarda zam yapmıştı.


Belirlenen 2030 vizyonu çerçevesinde petrole dayalı ekonomisini yeniden yapılandırmayı ve gelirlerini çeşitlendirmeyi amaçlayan Suudi Arabistan, geçen sene 98 milyar dolar olan bütçe açığının 2016'da 87 milyar dolara çekileceğini açıklamıştı.


Milliyet



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler