20 / 04 / 2024

Suudi Arabistan'da eğlence şehri kurulacak!

Suudi Arabistan'da eğlence şehri kurulacak!

Suudi Arabistan'da Başkent Riyad'ın güneyine spor, kültür ve safari gibi farklı eğlence faaliyetlerini içerecek "eğlence" üzerine kurulacak...


Suudi Arabistan'da "eğlence" üzerine kurulacak 334 kilometrekarelik yeni bir şehir inşa edileceği duyurdu. Başkent Riyad'ın güneyine inşa edilecek yeni şehir, spor, kültür ve safari gibi farklı eğlence faaliyetlerini içerecek etkinlik alanlarını da kapsayacak.


Suudi Arabistan


Krallıktaki toplu yatırım fonu projeye sermaye sağlayacak ana yatırımcı olacak. 2018 yılında yapıma başlanacak olan şehrin 2022 yılında bitirilmesi planlanıyor. Diğer yerel ve uluslararası yatırımcılarında sermaye sağlayacağı proje, Haziran ayında Suudi Hükümeti tarafından 2030 vizyonu dahilinde görücüye çıkarılmıştı. Eğlence sektörünün gelişmesi ve ekonominin farklı alanlarda ilerleyebilmesi için böyle bir projeye imza atılacağı açıklanmıştı.


Yeni yapılacak şehrin içerisinde üç eğlence parkı yapılacak Suudi Arabistan'da, proje için 300-500 milyon dolar arasında bir maliyete sebep olacak. 2030 The Vision reform programı, gelenekleşmiş petrol ekonomisinin dışında farklı alanlara yönelmeyi ve genç Suudilere iş imkanı sağlamayı amaçlıyor.


Ontrava.com



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler