28 / 03 / 2024

Rusya'da konut satışları yüzde 15 düşecek!

 Rusya'da konut satışları yüzde 15 düşecek!

RUSYA İmar, Konut ve Kamu Hizmetleri Bakanlığı, 2015'de konut inşaatında yüzde 15, mortgage kredi kullanımında da yan yarıya düşüş olmasını beklediklerini açıkladı. Interfax'a konuşan konut inşaatları direktörü Gayan Kizaryants, Rusya'nın geçen yıl mortgage kredi kullanımının 1,7 trilyon ruble (268 milyar dolar) olduğunu söyledi.


Rusya Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yüzde 15'e yükseltmesi sonrası Mortgage kredileri sert bir şekilde düştü. Ocak ayında mortgage kredi kullanım miktarı yüzde 35-40 civarında düştü. 

The Moscgw Times'a göre, Rusya'da konut alacak vatandaşlar kötüye giden ekonomi, Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlardan etkileniyor. Rusya 'nın başkenti Moskova'da yeni AVM inşaatında da yüzde 20 civarında 2-3 yıllık süre ile erteleme bekleniyor. Kredi zorlukları ve kira gelirlerinde düşüş yeni alanların yapılmasında en büyük engel. Kiralarda yüzde 20 civarında düşüş olduğu, 2015'de de düşüşlerin devam edeceği öngörülüyor. Moskova'da ortalama metrekare fiyatı 400-1450 dolardan kiralanabiliyor. 


Günboyu