25 / 04 / 2024

Mark Zuckerberg, San Francisco’da Facebook şehri kuracak!

 Mark Zuckerberg, San Francisco’da Facebook şehri kuracak!

Amerikalı girişimci Mark Zuckerberg ve arkadaşlarının 2004 yılında kurduğu şirket için yakında bir şehir kurulacak. Şirketin San Francisco’daki merkezinin yanına kurulacak şehre “Zee-town” adı verilecek.



Günlük hayatımızın vazgeçilmezlerinden birisi de hiç şüphesiz Facebook. Türkiye dahil dünyanın birçok yerinde bağımlılık derecesinde sevilen sosyal paylaşım sitesinin dünya üzerinde 1 milyardan fazla kullanıcısı var.


Amerikalı girişimci Mark Zuckerberg ve arkadaşlarının 2004 yılında kurduğu şirket için yakında bir şehir kurulacak. Şirketin San Francisco’daki merkezinin yanına kurulacak şehre “Zee-town” adı verilecek. Facebook’un sahibi Zuckerberg deniz kenarında kurulacak olan şehir sayesinde 10 bin civarındaki çalışanın ve ailelerinin şirket merkezine yakın yaşamasını sağlayacak. Bilbao’daki ünlü Guggenheim Müzesi’nin mimarı 85 yaşındaki Frank Gehry tarafından tasarlanacak olan şehirde yok yok. Edinilen bilgiye göre şehirde süpermarketler, oteller ve lüks konutlar olacak. Yaklaşık 12 metre yükseklikteki binaların üzerine dikilen meşe ağaçları sayesinde de çevre dostu bir ortam oluşturulacak.


Facebook yakın zamanda San Francisco’daki Menlo Park’ta bulunan  merkezleri için 400 milyon Dolar harcamıştı. Sitenin mülki idarecisi John Tenanes’in verdiği bilgiye göre şehir gerçek caddelere ve yabancıların ziyaretleri için halka açık alanlara sahip olacak. Şehir tıpkı normal şehirlerdeki gibi sıradan şeylerle de donatılacak.


Bu uygulama ilk kez  dünyanın en zengin 15. adamı olma unvanına sahip Zuckerberg tarafından yapılmıyor. Daha önce Cadbury ailesi kendi şirketleri için Bournville isimli bir şehir inşa etmişlerdi. Amazon’un kurucusu Jeff Bezos da kendi bağımsız yerleşkesini kurmayı planlıyor.


Zaman