19 / 04 / 2024

Almanya’da gayrimenkul fiyatları artış gösterdi!

 Almanya’da gayrimenkul fiyatları artış gösterdi!

Almanya Merkez Bankası Bundesbank, 2018 Yılı Mali İstikrar raporunu yayımladı. Rapora göre, uzun süre devam eden ekonomik büyüme ülkede gayrimenkul fiyatlarını yukarı çekip, gerekenden fazla değerli olmasını sağladı.


Almanya Merkez Bankası Bundesbank, 2018 Yılı Mali İstikrar raporunu yayımladı. Rapora göre, ekonomik büyüme ülkede gayrimenkul fiyatlarını artırdı.


Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, raporda şu ifadeler yer aldı: "Banka kredilerinin temerrüde düşmesiyle, gayrimenkul fiyatlarının yeniden belirlenmesiyle ve kredi faiz oranlarının değişmesiyle ekonomideki gerilemenin daha da kötüleşmesi halinde, bankaların sermaye tamponlarının yeterli olmayacağı."


Merkez bankasının uyarısı ise Almanya ekonomisinin bu yılın üçüncü çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,2 gerilemesinden sonra geldi.


İran’a karşı uygulanan yaptırımlar, İngiltere’nin AB’den ayrılışı (Brexit), Dünya Ticaret Örgütü’nün (DTÖ) ticaret ihtilaflarını çözmede yeterli olmaması, küresel ticaretteki kural dışı tarifeler, İtalya'nın borçları ve bütçe tartışması, ABD-Çin ve Avrupa arasındaki ticaret tartışmaları önümüzdeki yıl da Alman ekonomisini etkileyecek gelişmeler olarak görüldü.