20 / 04 / 2024

Domotex Halı Fuarı bugün açılacak!

Domotex Halı Fuarı bugün açılacak!

Makine halısında dünya modasını belirleyen Gaziantep, trendleri Almanya’dan değil, artık sektörün kalbinin attığı kendi topraklarından belirleyecek. Bugün başlayacak fuara yurtiçi ve yurtdışından 150’yi aşkın firma katılacak


Dünya makine halısı üretiminin yüzde 75’ini tek başına karşılayan Gaziantep, artık sektörün en büyük fuarını da kentte yapacak. Bugün başlayacak dünya çapındaki halı fuarı Domotex, bundan böyle hem Almanya’da hem de Türkiye’de olmak üzere iki kez düzenlenecek. 


6.5 milyar dolar ihracat yapan Gaziantep’in ihracatının 1 milyar 497 milyon dolarlık kısmını makine halısı oluşturuyor. Kentteki 250 halı firmasının 1200 tezgahı her gün halı dokuyor. 350 milyon metreden fazla halı üreten kent, 180 ülkeye ihracat yapıyor. 


Gaziantep Ticaret Odası (GTO) organizasyonunda, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği ve Gaziantep Halıcılar Odası işbirliğinde Hannover Fairs Turkey tarafından düzenlenen fuar, bugün saat 11:00’de Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde açılacak. Yurtiçi ve yurtdışından 150’yi aşkın firmanın katılacağı fuar perşembeye kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. 


Halının merkezine bu fuarı çekerek Gaziantep’in büyük bir başarıya imza attığını belirten GTO Başkanı Eyüp Bartık, “23 bin metrekare alanda düzenlenecek fuar bize büyük bir heyecan yaşatıyor. Almanya’daki halı fuarının en büyük katılımcısı Gaziantepli firmalardı. Fuar yetkililerine Domotex'in Gaziantep’te de yapılması gerektiğini söyledik. Teklifimizi olumlu değerlendirdiler. Bundan sonra tüm dünya çapında birisi Almanya’da diğeri Gaziantep’te artık 2 halı fuarı olacak” dedi. Bartık, “En genç makine parkuru ile donatılmış Gaziantep’te, 250 firma halı sektöründe faaliyet gösteriyor. Domotex Makine Halısı Fuarı ile bu gücümüzü daha da sağlamlaştıracağımıza inanıyorum” dedi. 



Nakıboğlu: Dünyayı Gaziantep halısı ile döşeyeceğiz


Gaziantep’in üretimin yanı sıra halı modasında da öncü olduğunu anlatan Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cahit Nakıboğlu, “Domotex Halı Fuarı'nın Gaziantep’te yapılıyor olması yalnız halı sektörü için değil, şehir için de önemli bir kazanım” dedi. Nakıboğlu, “Bu fuar Almanya’daki potansiyeli Gaziantep’e taşıyacak. Domotex’in en önemli özelliği ise dünyanın pek çok noktasında irtibat bürolarının olması. Bu anlamda Gaziantep’e sektör ve turizm anlamında büyük katkıları olacağı kanaatindeyim. Şehrimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.



Dünya