26 / 04 / 2024

Can Reşit Özçiçek Fitch'i değerlendirdi!

 Can Reşit Özçiçek Fitch'i değerlendirdi!

Propa İnşaat İcra Kurulu Başkanı Can Reşit Özçiçek Fitch'i değerlendirdi...


Türkiye ekonomisi özellikle son iki yılda gösterdiği performansla not artırımını çoktan hak etmişti. Piyasaların da uzun süredir beklediği not artırımının, son derece olumlu olduğunu düşünüyoruz. Avrupa ekonomisinin durumu ortada, ABD’de nispeten verilerde bir iyileşme olsa da istenen düzeyde değil, Çin ile ilgili endişeler artıyor. Dünya genelinde ekonomiler küçülürken Türkiye bu ortamda büyümesini sürdürüyor. 2012 yılsonu ve 2013 tahminleri de bu yönde.


Fitch’den gelen not artırımı ile Türkiye’nin yatırım yapılabilir ülke seviyesine gelmesi, tüm sektörleri olduğu gibi inşaat sektörünü de olumlu etkileyecek. İnşaat sektöründe bir süredir yaşanan durgunluğun aşılması için önümüzde iyi bir fırsat duruyor. Faizlerde beklenen düşüş, talebi gayrimenkul yatırımlarına yönlendirecektir. Her zaman vurguladığımız gibi gayrimenkul, zamanında ve doğru seçimler yapıldığında en kârlı yatırımdır. Şu an Türkiye’de gayrimenkul yatırımı yapmanın tam da zamanı çünkü fiyatlar dünya ortalamasının çok altında ve eminim çok değil sadece birkaç yıl sonra bile bu fiyatlardan alım yapanlar ne kadar doğru bir karar aldıklarını görecekler.


Ekonomideki olumlu tabloyu değerlendirdiğimizde, ekstrem bir durum olmadığı sürece, başka not artırımlarını da görmemiz olası. Bu da doğal olarak sektörümüze yansıyacaktır.


Can Reşit Özçiçek

Propa İnşaat İcra Kurulu Başkanı


0216 671 19 21

 

www.propaaura.com