24 / 04 / 2024

Bosphorus City’de Ramazan şenlikleri başladı!

 Bosphorus City’de Ramazan şenlikleri başladı!

Sinpaş GYO’nun İstanbul Boğazı’nın tarihi dokusundan esinlenerek Küçükçekmece’de hayata geçirdiği İstanbul’un 2. Boğaz’ı Bosphorus City, bu yıl eğlenceli Ramazan şenliklerine ev sahipliği yapıyor


Projenin en önemli etkinlik alanı Ortaköy Meydanı’nda düzenlenen şenliklerde gölge oyunu karakterleriyle eğlenip, hat ve ebru sanatının inceliklerini öğrenirken, macun, şerbet ve pamuk şeker gibi geleneksel lezzetlerinin tadına varabilirsiniz. 


Türkiye’nin ilk temalı konut projesi olan Bosphorus City, ev sahiplerinin taşınmaya başlamasıyla birlikte hareketli ve eğlenceli bir Ramazan geçirmeye başladı. Sakinleri arasında ömür boyu sürecek dostlukların oluşmasına katkıda bulunmayı, özlenen komşulukları yeniden canlandırmayı ve sosyal hayata biraz daha renk katmayı amaçlayan Sinpaş GYO, geleneksel Ramazan eğlencelerini Ortaköy Meydanı’na taşıdı.


Bosphorus City sakinlerinin Cuma ve Cumartesi akşamlarını renklendiren Sinpaş GYO iştiraki olan Kentsel Hizmetler, Ortaköy Meydanı’nı şenlik alanına dönüştürdü. El işi hediyelik eşya satanlar, ressamlar, karikatüristler, hat ve ebru sanatçılarının renkli görüntüler oluşturduğu Ramazan Şenlikleri, gölge oyunlarının efsanevi karakterleri Hacivat ve Karagöz oyunları ile keyifli saatler sunuyor. 


İftarın hemen ardından başlayan şenliklerde kültürel değerlerimizin yanı sıra, çocukluğumuzun geleneksel lezzetleri de unutulmamış. Pespembe pamuk şekerler, rengarenk macunlar, kağıt helvalar ve geleneksel kıyafetleriyle şerbetçiler Bosphorus City sakinlerinin Cuma ve cumartesi akşamlarını “Direklerarası Şenlikleri”ne dönüştürüyor. Geleneksel eğlencelerin ardından başlayan konserler ve sokak sanatçılarının renkli gösterileri ise hafta sonunu kapsayan Ramazan akşamını hareketli bir biçimde noktalamak isteyenler için düşünülmüş.




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri