29 / 03 / 2024

Beylikdüzü'ne yeni hastaneler geliyor!

 Beylikdüzü'ne yeni hastaneler geliyor!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Kurumsal Değerleme Departmanı Değerleme Uzmanı Doğuşcan Iğdır’ın www.emlakkulisi.com için hazırladığı rapora göre, Beylikdüzü'ndeki hastane sayısı kısa zamanda artacak!


TSKB Gayrimenkul Değerleme Kurumsal Değerleme Departmanı Değerleme Uzmanı Doğuşcan Iğdır Beylikdüzü Bölgesi’ndeki gelişmeleri www.emlakkulisi.com için anlattı…


Beylikdüzü Bölgesi özellikle 80’lerde başlayan, 90’lar ve 2000’ler boyunca ciddi bir ivme kazanan site içinde, yüksek katlı ve yaşayanların birçok ihtiyacını kendi bünyesinde karşılayan konut kavramının İstanbul’da somutlaştığı en önemli lokasyonlardan biridir. Özellikle Beylikdüzü sınırları içinde yer alan Beykent bölgesi, İstanbul’un son yıllarda gelişen ve gelişmesi beklenen önemli merkezlerindendir.


Beylikdüzü’nün son yıllardaki gelişimine bir göz atılırsa, bu gelişimin 1997 yılında Beykent Üniversitesi’nin kurulmasıyla başladığı görülmektedir. 7.500 öğrenciye sahip üniversite ile birlikte Beylikdüzü çok ciddi bir ilerleme kaydetmiştir ve 1997 yılından günümüze perifer nitelikli bir bölgeden uydu kent ve merkez nitelikli bir bölgeye dönüşmüştür. İnşa edilen  nitelikli konut projeleri ve alışveriş merkezleri ile ilçe, merkezden bağımsız olarak kendi ihtiyaçlarını karşılayabilen bir niteliğe bürünmüştür.

1990’larda başlanan Bizimkent Emlak Bankası Konutları ve Büyükşehir Konutları’nı takip eden ve 2000’li yılların başında inşa edilen Yeşilkent Sitesi, Parlamenterler Sitesi gibi sosyal alanlara, hatta kendi alışveriş merkezine sahip projeler ile birlikte Beylikdüzü’nün siluetinde çok ciddi değişimler yaşanmaya başlanmıştır. 90’ların ortalarında başlayan değişim süreci, 1999 depremiyle kesintiye uğrasa da, 2000’lerin ortalarında her türlü  ihtiyaca cevap verebilen konut projeleri ve  alışveriş merkezleri ile devam etmiş, 2008 yılında Beylikdüzü’nün ilçe ilan edilmesiyle ise tavan yapmıştır. Ayrıca ilçede yer alan projelerin etkileyici ve çekici mimarileri, büyük bulvarlar ve modern kent plancılığı kriterlerine göre planlanmış bir bölge ile birleşince değişim süreci çok daha hızlı olmuştur.

Bölgede yakın zamanda bitirilmesi planlanan projelerden biri Royal Garden Residence projesidir. 5.425 m2 alan üzerinde inşa edilen projede 294 adet konut bulunmaktadır. Alanının %70’i yeşil alana ayrılacak proje, sağladığı sosyal olanaklar ve imkanlarla nitelikli bir konut projesi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Beylikdüzü’nde devam eden bir diğer önemli konut projesi ise Innovia projesidir. Yeşil GYO tarafından  gerçekleştirilen projenin 1. ve 2. etaplar tamamlanmıştır. 3. ve 4. etaplar ise halen inşaat halindedir. Proje yüksek kalitede sosyal donatı alanları, % 80’lere ulaşan yeşil alanı, ve 40.000 kişiye ev sahipliği yapması beklenen 14.00 adet konutla ön plana çıkmaktadır.

Bölgeye değer katacağı tahmin edilen projelerden biri de Özyurtlar Residence projesidir. Kısa bir süre önce satışa çıkmasına rağmen neredeyse tamamı tükenen projede toplam 459 konut ve 18 adet dükkan yer almaktadır. 1+1 ve 1+0 konutlardan oluşan proje, uygun ödeme şartları ile dikkat çekmektedir. Haziran 2013’de tamamlanması planlanan proje Tuyap Fuar Merkezi ve Kaya Ramada Otel’e yakın bir lokasyonda yer almaktadır.

Bölgenin önemli projelerinden olan SKYPort Residence 9.000 m2 taban alanı üzerine inşa edilen ve 34 kat ve 116 adet home-office konseptine sahip konuttan oluşan proje lüks residence projesi niteliğine sahiptir. Proje ayrıca nitelikli mağazaları, panoramik manzaraya sahip restaurantı, Valet&Concierge hizmetleri ile lüks sınıfa hitap etmektedir.

Beylikdüzü’nde yer alan önemli projelerden bir diğeri de BeyLife Residence Projesidir. 1+1, 2+1 ve 3+1 olmak üzere üç farklı seçenek sunan proje 7.500 m2 alan üzerine inşa edilen 460 konuttan meydana gelmektedir. Sağladığı sosyal olanaklar arasında cep sineması, mini golf sahası ve teras kafeler gibi olanaklar bulunan projede teslimlerin Mayıs 2012 gibi gerçekleştirilmesi beklenmektedir.

İlçe’nin en önemli problemi olarak karşımıza çıkan toplu taşıma imkanlarının kısıtlılığı ise çok yakın bir zamanda metrobüsün bölgeye ulaşmasıyla büyük oranda çözülecektir. Daha önce Bakırköy-Beylikdüzü hafif metro hattı ve İDO Beylikdüzü seferleri gibi bir türlü hayata geçirilemeyen projeler söz konusu olmuşsa da görünen o ki İlçe’nin ulaşım sorunu metrobüs tarafından çözülecektir. Tamamlanma tarih Şubat 2012 sonu olarak lanse eddilen metrobüs halen tamamlanmamıştır. Fakat kısa süre içinde hizmete açılması beklenmektedir.

Henüz hizmete açılmamasına rağmen metrobüsün bölgeye ulaşması bölgedeki emlak fiyatlarını çok ciddi oranda artışa geçirmiştir. Metrobüsün hizmet girmesiyle birlikte bölgedeki emlak fiyatlarında çok daha ciddi artışlar olacağı tahmin edilmektedir.

Bölgeye ulaşım imkanlarının artması ve planlanan konut projelerinin hayata geçmesiyle bölgede nüfusunda ciddi bir artış beklenmektedir. Bu durumun en önemli etkilerinden biri olarak bölgedeki sosyal donatı alanları, sağlık tesisi alanları gibi alanlarda da artış olması beklenmektedir.

Bölgede Media Markt, Carrefour, Migros, Autopia, Bauhaus, Real, Marka City, Beylicium, Outlet Park, Paradise AVM gibi nitelikli alışveriş merkezleri yer almakla birlikte, bölgedeki gelişmeye paralel olarak  White Corner, Mega Center gibi alışveriş merkezi ve cadde-alışveriş merkzi konseptine sahip projeler de yakın zamanda Beylikdüzü çehresinde yerlerini alacaklar. Ayrıca Perla Vista gibi konut ve alışveriş merkezi konseptlerini birlikte barındıran projelerin  de gelecekte bölgede sıkça karşımıza çıkması beklenmektedir.

Bölgede şu anda başta Özel Medi Life Cerrahi Merkezi, Özel Beylikdüzü Kolan Hastanesi, Özel Medicana International Hospital, Özel Doğan Hastanesi, Acıbadem Beylikdüzü Cerrahi Tıp Merkezi başta olmak üzere çok sayıda sağlık tesisi yer almaktadır. Ancak kısa zaman içerisinde bölgedeki sağlık tesisi sayısında artışlar tahminler arasındadır.

Son 20 senede büyük bir ilerleme kaydeden Beylikdüzü İlçesi’nde önümüzdeki yıllarda da önemli gelişmeler beklenmektedir. Nitelikli konut projelerinin tamamlanması ve ulaşım imkanlarının çeşitlenmesini takiben bölgede ciddi bir nüfus artışı öngörülmektedir. Bu durumun ise bölge ekonomisine ve sosyal hayatına çok önemli artılar katacağı tahmin edilen bir durumdur.

*Bu rapor TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından www.emlakkulisi.com için özel olarak hazırlanmıştır.