19 / 04 / 2024

Süleymaniye ve Duhok'taki AVM'ler 2015'te açılacak!

 Süleymaniye ve Duhok'taki AVM'ler 2015'te açılacak!

JLL'nin Türkiye Başkanı Avi Alkaş, Süleymaniye ve Duhok'ta başladıkları AVM inşaatlarının sürdüğünü, Türk perakendecilerin bölgeden vazgeçmediğini söyledi.


Ticari gayrimenkul, AVM kiralama ve yönetimi firması Jones Lang La Salle (JLS) Türkiye Başkanı Avi Alkaş, Kuzey Irak'ta bulunan projelerine ara vermeden devam ettiklerini söyledi. Erbil'de faaliyet halinde olan AVM'nin yanı sıra Duhok ve Süleymaniye'dekilerin inşaatlarının da sürdüğünü dile getiren Alkaş, "Kuzey Irak'taki AVM'lerde IŞİD yüzünden bölgeden ayrılan yabancı çalışanlardan dolayı kapı girişleri azalsa da toparlanma başladı. Erbil'e batının desteğinin ucu göründüğü için Türkleri'n ticari varlığı bu bölgede bulunmaya devam edecek. Carrefour, Koton, LC Waikiki, Al Shaya, Landmark gibi markaların mağazaları var ve bu yatırımcıların bölgeden çıkmak gibi bir niyetleri yok" dedi. Duhok'taki AVM'yi 2015 yılının mart ayında, Süleymaniye'dekini ise Mayıs 2015'te açacaklarını belirten Alkaş, "Bu AVM'lerdeki mağazaların üçte biri Türk yatırımcılardan oluşuyor. Bölgedeki sıkıntılar inşaatları 2-3 ay geciktirdi o kadar. Yatırımlar devam ediyor" dedi. 


SIRADA UKRAYNA VAR


Türkler'in yakın coğrafya stratejisine devam edeceğini dile getiren Alkaş, buna paralel olarak şimdi de Ukrayna pazarına yatırıma başlandığını söyledi. "Türk perakendeciler Kazakistan'dan sonra Ukrayna pazarına giriyor. Ukrayna Rusya ile sıkıntı yaşasa da Türkler girecekleri pazarlarda öncü olmak istedikleri için olası bir riski de göze alıyor" diyen Alkaş, Sistem İnşaat'ın Lviv bölgesinde bir AVM projesini hayata geçirmeye hazırlandığını kaydetti.



Sabah