29 / 03 / 2024

AVM'lerde esnafa özel mekanlar ayrılacak!

 AVM'lerde esnafa özel mekanlar ayrılacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ahilik Haftası için gittiği Kırşehir'den esnaf ve sanatkârlara güvence verdi. "Esnafı AVM'lere kurban etmeyeceğiz" diyen Davutoğlu, alışveriş merkezlerinin içinde esnafa yüzde 5 kota ayrılacağını söyledi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, AVM'lerde esnafa özel mekânlar ayıracaklarını belirterek, "Bu merkezlerde yüzde 5 kota sağlayacağız. Esnafı AVM'ye kurban etmeyeceğiz" dedi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ahilik Haftası için gittiği Kırşehir'den esnaf ve sanatkârlara güvence verdi. "Esnafı AVM'lere kurban etmeyeceğiz" diyen Davutoğlu, alışveriş merkezlerinin içinde esnafa yüzde 5 kota ayrılacağını söyledi. Davutoğlu, "Bunu yapmayan AVM'ler faaliyetlerini de yerlerine getiremeyecekler. Yine bu merkezlerde unutulmuş sanatlarla ilgili yerler, özel mekânlar ayıracağız" dedi. Davutoğlu, alışveriş merkezlerindeki işadamlarına da seslenerek, bir gelenek başlatmalarını istedi. 


DUA BEREKETİ 

Alışveriş merkezlerindeki mağaza sahiplerinin de duayla işe başlamasını öneren Davutoğlu, şöyle konuştu: "Nasıl Ahilik her zaman duayla açar. Siz de alışveriş merkezlerini dualarla, helal rızıkla bereketlendirin. Dükkânlarınızı açarken, işinize başlarken bu Ahilik geleneğini oralara taşıyın." Davutoğlu, esnafı, "toplumun omurgası" olarak tanımladı. 


KIRŞEHİR'E HIZLI TREN

Davutoğlu, Kırşehir'in rüyasını bildiğini belirterek, şehre hızlı tren müjdesi verdi. Kırşehir-Aksaray-Ulukışla hattının açılacağını söyleyen Davutoğlu, "Bunların proje çalışması tamamlandı. Uygulama aşamasına gelindi. Bundan sonra Kırşehir ile ilgili her adımı atacağız" dedi.


İŞVERENE SESLENDİ: İŞÇİLER SİZİN EVLATLARINIZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, TESK, TOBB ve sendikalarla oturup konuştuklarını anlatan Davutoğlu, iş güvenliğinin insani bir sorumluluk, herkesin yerine getirmesi gereken bir vecibe olduğunu kaydetti. Davutoğlu, şöyle devam etti: "Buradan bütün işverenlere sesleniyorum; yanınıza aldığınız her işçi, her emekçi Ahilik geleneğinde, ustanın yanına girmiş çırak gibidir, sizin evlatlarınız, ailenizin parçalarıdır. Onların güvenliğini, evlatlarınızın güvenliği gibi görmedikçe, Ahiliği anlamış olamazsınız. Yine bütün emekçilerimize söylüyorum; adım attığınız her işyeri sizin için emniyetli olana kadar hep çalışacağız, gayret edeceğiz. Siz de hem kendi hukukunuza hem de çalıştığınız işyerinin onuruna sahip çıkın. Onunla beraberce helal rızık yolunda olmanın vecibesini yerine getirmekte tereddüt etmeyin."


BEN DE ESNAF ÇOCUĞUYUM

Dedesinin ve babasının ayakkabı ustası olduğunu anımsatan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ahilik geleneğini çok iyi bildiğini, bu şekilde yetiştiğini anlattı. Davutoğlu, "Kayınpederim de ayakkabı ustasıydı. Ahiliğin felsefesini öğrenerek oturduk. Dükkânı açarken sağ adımla girdik, okuduğumuz ilk dua Ahi Evran duasıydı. Kimseyi aldatmayacaksın eline, diline, beline sahip çıkacaksın. Allah'a verilen ahdi sende görecekler. Bu ahlakla yola çıktık. Allah bizi Ahi Evran'ın ahlakından ayırmasın. Elimize, dilimize, belimize, soframıza, kapımıza haram yaklaştırmasın" diye konuştu.



Sabah 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ Aksaray kura