28 / 03 / 2024

AVM'lerde dövizle kiralamaya geçici düzenleme yapılabilir!

AVM'lerde dövizle kiralamaya geçici düzenleme yapılabilir!

Cumhurbaşkanlığı himayesinde Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından düzenlenen "Küresel Gelecek: İnsan Odaklı, Akıllı Ekonomi Temalı 7. Boğaziçi Zirvesi" başladı.Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında AVM'lerin kira sorununa da değindi.


Cumhurbaşkanlığı himayesinde Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından düzenlenen "Küresel Gelecek: İnsan Odaklı, Akıllı Ekonomi Temalı 7. Boğaziçi Zirvesi" başladı.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Four Seasons Bosphorus Otel'de "Küresel Gelecek: İnsan Odaklı, Akıllı Ekonomi Temalı 7. Boğaziçi Zirvesi"nde konuşuyor.


Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında AVM'lerin kira sorununa da değindi;


"15 Temmuz bu mücadelenin adı ve adresidir. Devletimiz iradesine canı pahasına çabalayacağını anlatmıştır. Biz uluslararasında hep birlikte altını devreye sokalım. Döviz baskısından piyasaları kurtaralım. Yerli para birimleriyle borçlanmanın yollarını arayalım. Dövizle borçlanmayı bırakalım. Hükümetimiz medya vs. sağolsunlar. Ama AVM'lerde vs hep döviz yoluyla kiralamayı seçiyorlar. Bunlarla ilgili gerekirse geçici bir düzenleme yapılır. Yerli para birimiyle bu süreci atlatmalıdır. Diğerinde emperyal mantık var. Öbür tarafta çırpınan battı batacak durumunda olan esnaf var. En sinsi işgal teşebbüsünü atlatan bu millet ekonomik baskılara karşı da kendisini müdaafa edecektir." dedi.


Habertürk