25 / 04 / 2024

Autopia Gayrimenkul sektöründe birinci!

 Autopia Gayrimenkul sektöründe birinci!

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olan Mipim ve Architectural Review Dergisinin düzenlediği Future Awards 2013’de AUTOPIA PROJESİ retail kategorisinde dünya birincilik ödülü ile onurlandırıldı...


Global gayrimenkul dünyasının üst düzey profesyonellerini bir araya getiren ve dünyanın en büyük fuarı olan Mipim ‘de sayılı yarışmalardan birisi kabul edilen ,Future Project Awards 2013 ödüllerinin gala ve ödül töreni 13 Mart Çarşamba gecesi Fransa Cannes’da gerçekleştirilecek.


Keleşoğlu İnşaat ve Gül İnşaat ortaklığının, vizyonu ve sektör tecrübesi ile hayata geçirdiği ve mimarlığını Gökhan Avcıoğlu ve Dara Kırmızıtoprak’ın  üstlendiği AUTOPİA  projesi ,böylesine üst düzey bir yarışmada birincilik almakla yetinmeyerek, kazandığı ödülle rekabetci dünyadan mimar ve yatırımcıların bir araya geldiği gayrimenkul arenalarında başarı elde edebilen ve takdir toplayan bir Türkiye projesi olduğunu gösterdi.

 

Bu yıl Türkiye ‘nin Onur ülkesi seçildiği Cannes’ da düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı olan MIPIM in ödülleri,gayrimenkul sektörünün en prestijli ödüllerinden biri olarak biliniyor.


Keleşoğlu İnşaat - Gül İnşaat ortaklığıyla yapımı devam eden Autopia: 2010 yılında İnternational Property Awards (Uluslar arası Gayrimenkul Ödülleri) yarışmasında Mimari proje kategorisinde aldığı birincilik ödülüyle global gayrimenkul dünyasının odak noktası haline gelmiş olup, dünya üzerinde benzersiz oluşu ve uluslararası platformlarda kazanmış olduğu ödüllerle, açılışına çok kısa bir süre kala her kesimden ve ülkeden yoğun ilgi görmeye devam ediyor.


Otomotiv dünyasının İstanbul’daki yeni merkezi olacak Autopia ‘da pek çok metrekare alternatifi sayesinde farklı mağaza seçenekleri ile otomotiv distribütörleri, 1. ve 2. El otomobil galerileri,  otomobil yedek parça, aksesuar ve tuning mağazalarında otomobil ile ilgili olan herşeyin yanısıra sadece otomobil tutkunları değil, motosiklet, deniz araçları, bisiklet, akülü araçlar ve maket uçak meraklıları da düşünüldü. Ayrıca geleceğin otomobil dünyası AUTOPIA’da yer alan cafeler, restoranlar, çocuk ve eğlence alanları, sinema, tiyatro salonlarıyla keyifli zaman geçirebilecek yaşam merkezi dizayn edildi.


Autopia Hakkında: Autopia, toplam 150 milyon dolarlık bir yatırımla, 125.000 metrekare satılabilinir ve kiralanabilinir alana sahip  542 adet mağazası ile yılda en az 6 milyon ziyaretçi hedefliyor. Üç stadyum büyüklüğünde bir alana inşa edilmiştir. Autopia showroomlarının tavan yükseklikleri 7 metre. Isıya duyarlı cam ile kaplanan ve ön bölümlerine salyangoza benzer yumuşatılmış bir görüntü verilen minimum maliyet ile maksimum getiri hesaplanarak kurgulanmış binanın uzunluğu 375, eni 125 metredir. 


Mipim hakkında:

Dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM, 1989 yılından beri Fransa’nın Cannes kentinde Reed Midem tarafından düzenlenmektedir. Uluslararası yatırımcıların, otel gruplarının ve perakendecilerin şehir planlamacılar ile buluştuğu Dünya’nın önde gelen emlak pazarlarından biridir. MIPIM, bütün gayri-menkul profesyonellerini, gayrimenkul karar vericilerini aynı anda aynı yerde bir araya getirerek, yeni iş bağlantılarının kurulmasına ve küresel bir network oluşturulmasına fırsat yaratmaktadır. Reed Midem, 1989 yılından bu yana, gayrimenkul sektörü için büyük fuar ve konferans organizasyonlarını hayata geçirmekte¬dir. 

Türkiye ekonomisinin gelişen gücü, Türkiye’ nin en büyük dinamik gayrimenkul sektörlerinden birine sahip olması, uluslararası yatırımcılar tarafından Türkiye’ ye artan ilgi, Mipim fuarında artan Türk firma katılımı gibi sebeplerler Mipim’ de 2013’ TE “ONUR ÜLKE TÜRKİYE” seçilmiştir.


www.autopia.com.tr



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri