29 / 04 / 2024

Atakum Belediye Başkanı, sel baskınlarından Büyükşehir'i sorumlu tuttu

 Atakum Belediye Başkanı, sel baskınlarından Büyükşehir'i sorumlu tuttu

Samsun'un Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, yaşanan sel baskınlarından, uyarılarına rağmen önlem almayan Büyükşehir Belediyesi'nin sorumlu olduğunu iddia etti


Metin Burma, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz aylarda Atakum'da yaşanan son sel felaketinden sonra Büyükşehir Belediyesi'ne bir rapor hazırladığını, yüzeysel sular ve altyapı için bu doğrultuda çalışmalar yapılmasını istediğini belirtti. Burma, "Her yağmur yağdığında yüreğimiz ağzımıza gelmek zorunda değil. Yine biraz fazla yağmur yağdı, ortalık sel oldu." dedi.


Bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması için gereken bütün tedbir ve önlemlerin alınabilmesi için sel mağduriyetini yakından yaşayan personelinin de görüşlerini de alarak bir rapor hazırladığını ve bunu Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ilettiğini ifade eden Atakum Belediye Başkanı Metin Burma, "Hazırlayıp sunduğum rapor, ilçemizdeki yüzeysel suların akış yönlerinden tutun da, yağmur nedeni ile zarar görmenize neden olan derelerin geçtiği yollara büyük çökelti havuzları kurulmasına kadar birçok önleyici tedbiri de kapsıyordu. Yapılacak havuzlar, suların getirdiği toprak, liğ, çakıl, ağaç dalları,otlar gibi pek çok şeyin burada toplanmasına ve suyun akış yolunun tıkanmamasına neden olacaktır." ifadelerini kullandı.


Geçtiğimiz günlerde biraz fazla yağmur yağdığında yine aynı manzaraların yaşandığını, bu kez Çobanlı Deresi'nin taştığını, Cağaloğlu Bulvarı'na inen suların burada yer altına girdiğini anlatan Burma, ancak Atatürk Bulvarı civarından tekrar yüzeye çıktığını belirtti. Başkan Burma, şunları dile getirdi: "Bu gösteriyor ki bu konuda acilen yol almamız ve kalıcı tedbirler uygulamamız lazımdır. Gerekirse, konu ile ilgili bütün kurumlar bir araya gelerek ortak bir çözüm üretmeli ve halkı bu mağduriyetten kurtarmalıyız. Ben yıkıcı değil yapıcı siyasetten yanayım. Birilerini suçlayarak bir yere varılamayacağına inanıyorum. Ortada bir sorun varsa bu ancak işbirliği ile ortak bir karar doğrultusunda proje üretilerek çözülebilir. Ben de bu doğrultuda bir rapor hazırlamıştım. Bunu geliştirebilir, yüzeysel suları kontrol altına alabiliriz."

Zaman