29 / 03 / 2024

Kocaeli'de 2B arazi müjdesi!

 Kocaeli'de 2B arazi müjdesi!

Kocaeli Giresun Dernekler Federasyonu tarafından düzenlenen tanışma toplantısında Beylikbağı sakinleriyle bir araya gelen Başkan Köşker, Yavuz Selim ve Hürriyet mahallelerindeki 2B arazilerinin TOKİ'den devralındığını sorunun kimse mağdur edilmeden çözüleceğinin müjdesini verdi.


Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Yavuz Selim ve Hürriyet mahallelerindeki 2B arazilerinin TOKİ'den devralındığını sorunun kimse mağdur edilmeden çözüleceğinin müjdesini verdi.


Kocaeli Giresun Dernekler Federasyonu tarafından Beylikbağı Ahmet Pcnbegüllü Kültür Mcrkezi'nde düzenlenen tanışma programına konuk olan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Yavuz Selim ve Hürriyet mahallelerindeki 2B arazilerine ilişkin açıklamalarda da bulundu. Federasyon Başkanı Süleyman Karaman'ın ev sahipliğinde düzenlenen programa Başkan Köşker'in ' yanı sora Ak Paıti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, belediye meclis üyeleri ve mahalle sakinleri katıldı. 


ÇALIŞMANIN SONUNA GELİNDİ


Karaman'ın açılış konuşmasının ardından söz alan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, mahalle sakinlerinin sorularını cevaplandırdı. 

2B arazilerine ilişkin ilgili çalışmaların ülke genelinde olduğu gibi Gebze'de de başladığını hatırlatan Başkan Köşker, "Ülke genelinde bu araziler TOKİ'ye devredilmişti. Biz bir çalışma başlattık. Sayın bakanlarımızın, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımızın öncülüğünde  TOKİ  ile görüşmelerimiz oldu. TOKİ başkanımızla görüşmelerimiz oldu. Buraları TOKİ alanı olmaktan çıkardık. Bu süreç kolay bir süreç değil. 2 yıldan bu yana devam eden çalışmanın meyvesini alacağız inşallah. 


KİMSE MAĞDUR OLMAYACAK 


Çalışmalarımızın yüzde 99'u tamamlandı. Belgeyi alır almaz, bize ulaşınca sizlerle bir araya geleceğiz. Sorunu tamamen ortadan kaldıracağız. Seçim öncesinde ne dediysek, ne söz verdiysek ve nerede durduysak aynı yerde, aynı noktadayız. Sözümüzün arkasındayız. Sizi üzecek hiçbir şey yapmadık yapmayız. Bu süreç kolay bir süreç olmadı. Tapu tahsis belgeleri olmayanlar da hak sahibi olarak görülecek. Parasını ödeyen yerini alacak. Kimse mağdur olmayacak. Seçim öncesinde de olduğu gibi sizleri kasıtlı olarak, uydurma kulaktan dolma söylentilerle huzursuz etmeye çalışanlara itibar etmeyin. Hep beraber bu işi çözeceğiz inşallah" ifadelerini kullandı. 


Hedef Kocaeli



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016