28 / 03 / 2024

Adnan Polat'tan acı itiraf: Protestolar Galatasaray'a kaybettirdi! İnönü Stadı çürük ve çökmek üzere!

Adnan Polat'tan acı itiraf: Protestolar Galatasaray'a kaybettirdi! İnönü Stadı çürük ve çökmek üzere!

Galatasaray eski başkanı Polat, TT Arena'nın açılışındaki olayların kulübe çok şey kaybettirdiğini söyledi. Polat, "TOKİ ile önemli bir işe giriştik ve çok güzel bir stat kazandırdık. Eğer Başbakan yuhalanmasaydı önemli bir tesis daha Galatasaray'ın olaca


Başkan , ''Adnan Polat'ın Galatasaray için neler yaptığını bilen biliyor.'' diyerek, Türk Telekom Arena'nın açılışında yaşanan çirkinlikler nedeniyle kulübün neler kaybettiğini ise şöyle açıkladı:

''Galatasaray'da yeni stat için bazıları büyük paralar dökerek yıllarca projeler çizdirdi. Biz ise TOKİ ile önemli bir işe giriştik ve kulübe çok güzel bir stat kazandırdık. Eğer Türk Telekom Arena'nın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ıslıklanıp yuhalanmasaydı önemli bir tesis daha Galatasaray'ın olacaktı.

TT Arena stadını havadan izlemek için tıklayın!

Çok güzel bir planım vardı. Başbakan Erdoğan stada geldiğinde alkışlansaydı, ben açılış maçının başlama vuruşunu da Başbakan Erdoğan'a yaptıracaktım. O esnada da destek ve alkış Galatasaray'a çok şey kazandıracaktı.

Bakın bugün Abdi İpekçi Spor Salonu'nda sadece Galatasaray basketbol takımı maçlarını oynuyor. Biz bu salonun 49 yıllığına Galatasaray'a kiralanması için her türlü girişimi yapmıştık. İş sadece Başbakan Erdoğan'ın onayına kalmıştı. O da buna sıcak bakıyordu. Arena Stadı'nda yaşananlar ve ardından yönetim olarak bizim içine düştüğümüz durum nedeniyle bu arzumuz gerçekleşmedi.''

Başkan Polat, kendi yönetiminin başarısız olması için çalışan bazı kendini Galatasaraylı sananların kulübe ne kadar zarar verdiğini herkesin bir kez daha görmesi gerektiğine de vurgu yaparak, vicdanen çok rahat olduğu sözlerini de tekrarladı.

TT Arena stadına havadan bakmak için tıklayın!

STAT VE SALONLARIMIZ ÇÜRÜK

Galatasaray eski başkanı Adnan Polat, Türkiye'nin Van'da yaşanan 7.2 şiddetindeki depremden bu yana yıkılan binaları konuştuğunu ama kimsenin spor tesislerini gündeme getirmediği söyledi.

Van'daki stadı çok merak ettiğini de belirten Başkan Polat, ''Herkes depremi konuşuyor, ancak ne ilginçtirki hiç kimse olası bir depremde statlar ve salonlarda neler yaşanırı konuşmuyor.'' dedi.

Başkan Polat, Galatasaray'ın Ali Sami Yen Stadı'ndan adeta kaçar gibi çıkmasının nedeninin de deprem korkusu ve yaşanacak facia olduğuna vurgu yaparak, ''İstanbul Teknik Üniversitesi'nde konunun uzmanı profesörlerle statta incelemelerde bulunduk. Örnekler alarak testler yaptırdık. Çıkan sonuç tüyler ürperticiydi. Uzmanlar 'Burayı hemen terk edin' dediler. Çünkü inşaatın içindeki demirler erimiş ve işlevini neredeyse tamamen yitirmiş. Beton çürümüş ve stat yıkıldı yıkılacak konumunda dediler. Biz de sonuç ne olursa olsun. Yolu yapılmamış, eksiği çokmuş demeden bu korkuyla Seyrantepe'ye Türk Telekom Arena'ya taşındık.'' dedi.

Başkan Polat, Türkiye'de depremi herkesin konuştuğunu, uzman olduğunu iddia eden birçok kişinin basında özelliklede televizyonlarda şov yaptığını da belirterek, hükümetin ve belediyelerin de dönüşüm projeleri ürettiğini, fakat stat ve salonların hiç akıllara getirilmediğini söyledi.

BEŞİKTAŞ'TA Fİ-YAPI İNÖNÜ ÇÜRÜK VE ÇÖKMEK ÜZERE

Yapılan çalışmaların çok yetersiz olduğuna vurgu yapan Başkan Polat, ''Zaten spor tesisleri konusunda hiç bir gayret yok. Beşiktaş'ın maçlarını oynadığı Fi-Yapı İnönü Stadı'nın Ali Sami Yen Stadı'ndan hiç bir farkı yok.'' dedi.

Fi-Yapı İnönü Stadı'na havadan bakmak için tıklayın!

Stat ve salonların Türkiye'de çok eski yapılar olduğunu da belirten Başkan Polat, Beşiktaş'ın stat yapmasına anıtlar kurulunun izin vermediğine vurgu yaparken, stadın hemen arkasına yapılan otelin inşaatına izin çıktığında anıtlar kurulunun ne yaptığına da dikkat çekti.

Ali Sami Yen Stadı'ndan daha eski olan Fi-Yapı İnönü Stadı'nın hemen yıkılması gerektiğini ve çok tehlikeli olduğunu da belirten Başkan Polat, ''Beşiktaş'ın maçlarını oynadığı Fi-Yapı İnönü Stadı dökülüyor. Yeni proje anıtlar kuruluna takılmış. Bir türlü izin çıkmıyor. Peki Allah korusun olası bir depremde İnönü Stadı'nda maç oynanıyor olursa doğacak faciadan kim sorumlu olacak.'' dedi.


Sadece İnönü Stadı'nın çürük olmadığına vurgu yapan Başkan Polat, ''Türkiye'de 3,5 sağlam stat var. Biri Kayseri'de Kadir Has Stadı, biri Seyrantepe'deki Türk Telekom Arena Stadı, biri de Şanlıurfa'daki yeni stat. Yarım olan da Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı. Yarım olmasının nedeni de Fenerbahçe stadı yeni yapıldı ancak deniz doldurularak yapıldığı için zemin sağlam değil.'' diyerek, salonlarla ilgili de şunları söyledi:

''Türkiye'de çürük olanlar sadece statlar değil. Evet İzmir Atatürk, Bursa Atatürk, Eskişehir Atatürk, Trabzon'daki Avni Aker, Ankara ve Samsun'daki 19 Mayıs Statları da çürük. Tabii salonlarımız da aynı durumda. Abdi İpekçi, Ankara'daki, Bursa'daki, İzmir'deki salonlarımızın da hemen yıkılıp yeniden yapılması lazım. Hatta Anadolu'daki il ve ilçelerdeki bir çok salon malesef çürük.''

TÜRK TELEKOM ARENA'DAN DAHA ÖNEMLİSİ ŞİRKET BİRLEŞMESİYDİ

Galatasaray'da bazılarının Türk Telekom Arena'nın yapılışını desteklediğini ama açılışını kendi yönetiminin yapmaması için büyük uğraş verdiğini de belirten Başkan Polat, ''Bunu başaramadılar ama gecemizi zehir ettiler.'' dedi.

Yönetimden gitmeleri için birçok entrikanın çevrildiğine de dikkat çeken Başkan Polat, ''Beni kulüpten ihraç etmek için çok uğraş verdiler, çalmadık kapı bırakmadılar ama hepsi yüzlerine kapandı. Allah'a şükürler olsun, benim vicdanım rahat, neler yaptığımı da Allah biliyor.'' diyerek sitem etti.

Çürük Ali Sami Yen'den ve olası bir faciadan Galatasaraylıları kurtarmanın önemli olduğunu da belirten Başkan Polat, ''Aslında bu işten daha önemli bir iş daha yaptık ama bunu kimse dillendirmiyor. Galatasaray'ı ikiye bölen, önemli güç kaybına neden olan şirket birleşmesini yaptık ve kulübün gelirini artırdık. Hisse senetlerini biraraya toparladık. Fakat şimdi duyuyorumki bizim topladığımız hisse senetlerini yönetim yarı fiyatına satıyormuş. Yazık.'' dedi.

BUGÜN



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, TOKİ Kayseri kura, Satışa çıkacak projeler