27 / 04 / 2024

3 Katlı İstanbul Tüneli detayları!

3 Katlı İstanbul Tüneli detayları!

İstanbul'u yerkürenin başkenti yapmaya hazırlanan 3 Katlı İstanbul Tüneli Hasdal ile Ümraniye arasını 14 dakikaya indirecek. İşte 3 Katlı İstanbul Tüneli detayları...


Megakentteki bütün metro ve karayollarını birleştirilmesi hedeflenen proje ile Hasdal ile Ümraniye arasını 14 dakika olacak. 2 kat karayolu 1 kat raylı sistemin bulunacağı 3 Katlı İstanbul Tüneli projesinin maliyetinin ise 3.5 milyar dolar olması bekleniyor.

Yap-işlet modeli ile ile hayata geçirilecek 3 Katlı İstanbul Tüneli'nde vatandaşlar İstanbul'un her yönüne rahat bir ulaşım sağlayacak. İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayacak proje Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan tarafından tanıtıldı. 

3 Katlı İstanbul Tüneli detayları!

3 Katlı İstanbul Tünel hizmete girdiğinde İncirli-Söğütlüçeşme arası 40 dakikada, Hasdal-Ümraniye-Çamlık arası 14 dakikada geçilecek. 9 raylı sistemin birbiriyle irtibatlanması planlanan projeyle İstanbul'daki bütün ana akslar birbirine bağlanacak.

Zamandan büyük tasarruf sağlayacak 3 Katlı İstanbul Tüneli için Bakan Elvan projenin Marmaray ile beraber düşünüldüğünde her iki yaka arasında bir ring oluşturacağını söyledi. 

Elvan, "Hasdal Kavşağı'ndan Ümraniye Çamlık Kavşağı'na kadar araçla 14 dakikada geçilebilecek. Bu hat yani karayolu geçiş tünelleri İstanbul'daki tüm ana karayolu akslarıyla entegre olacak. Yani hem D-100 Kuzey Marmara Otoyolu, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Boğaziçi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 3. havalimanı akslarıyla tamamıyla entegre olacak" ifadelerini kullandı.

3 Köprü ve 9 metronun birbirine bağlanacağı projede 24 saat kamera sistemi ile kullanılacak. İşte 3 Katlı İstanbul Tüneli'nden kareler...

3 Katlı İstanbul Tüneli detayları!

3 Katlı İstanbul Tüneli detayları!

3 Katlı İstanbul Tüneli detayları!


Ezgi Delibeyoğlu/Konuttimes.com