26 / 04 / 2024

TOKİ'den dar gelirliye 50 bin konut geliyor!

TOKİ'den dar gelirliye 50 bin konut geliyor!

Toplu Konut idaresi Başkan Vekili Ömer Bulut, 2019 yılı hedeflerini açıkladı. Bulut, "Dar ve orta gelirli vatandaşlarımız için bu yıl 50 bin konutun üretimini hedefliyoruz." dedi...




Toplu Konut idaresi Başkan Vekili Ömer Bulut, 2019 yılı hedeflerini açıkladı. Bulut'un açıklaması şu şekilde;


Meslek hayatımın büyük bölümünü geçirdiğim ve hemen her kademesinde görev yaptığım Toplu Konut idaresi Başkanlığında, idaremizin Başkanı sıfatıyla milletimize hizmeti sürdürüyor olmanın onurunu taşıyorum.


Üstlenmiş olduğumuz görev, şehirlerimize ve insanlarımıza karşı sorumluluğumuzu daha da artırdı. Mesai arkadaşlarımızla yıllar içinde TOKİ'yi geliştirmek için ortaya koyduğumuz gayretle idaremiz, yapı sektörümüzün öncü ve lokomotif kuruluşu oldu. Milletimizin acil konut ihtiyacını karşılamak için çıktığımız bu yolda gösterdiğimiz çabayla bugün 837 bin konut, 14 bini aşkın sosyal donatı alanı üretmiş, dar ve orta gelirli vatandaşlarımızın umudu olan köklü bir yapıya dönüştü.


Önümüzde daha ileri hedefler, insanlarımıza ve şehirlerimize sunacağımız daha güzel yaşam alanları bulunuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın öncülüğünde TOKİ'nin yüksek hizmet ve teknik operasyon kabiliyetini 2019 yılında yepyeni projelerle halkımızın hizmetine sunacağız.


Dar ve orta gelirli vatandaşlarımızı güvenli ve kaliteli konutlarla ev sahibi yapmak için projelendirilen çalışmalar kapsamında bu yıl 50 bin konutun üretimini hedefliyoruz. Konutun yanı sıra sosyal tesisler, kamu yapıları, park ve rekreasyon projeleriyle insanlarımızın yüzünü güldürecek projelerin mimarı olarak TOKİ, yine halkımızın yanında olacak.


Projelerimizin önemli bölümlerinden biri olan kentsel dönüşüm çalışmalarında da öncü uygulamaları hayata geçirmenin hazırlığı içindeyiz. Ülke sathına yayılmış kentsel dönüşüm projelerimiz kesintisiz sürerken, kadim şehrimiz İstanbul’un köklü yerleşimlerinden Üsküdar, Esenler ve Gaziosmanpaşa, dönüşüm çalışmalarımızın en kapsamlı uygulama alanlarından olacak. Yatay mimari yaklaşımla mahalle fikri etrafında şekillendirdiğimiz ve yöresel çizgilerden ilham aldığımız konut tasarımları, sürdürülebilir yerleşim ve çevreler sunma arayışımızın öncül disiplinleri olmaya devam edecek. Bu üretim anlayışını,  TOKİ  Yerel Mimari Uygulama konsepti içinde farklı şehirlerdeki projelerle pekiştirerek ileriye taşıyacağız.


"Daha Çok Yeşil" anlayışı doğrultusunda Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla birlikte hayata geçirmeye başladığımız millet bahçeleri, ülkemizin tüm coğrafyalarında şehirlerimize yeni bir değer, insanlarımıza taze bir nefes olacak.


Yeni yılın güzel bir gelecek inşasına vesile olması temennisiyle sağlık, bereket ve mutluluk dolu bir yıl dilerim.


Ömer BULUT

Toplu Konut idaresi Başkan V.


TOKİ'den sosyal konut müjdesi!



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler