26 / 04 / 2024

TOKİ Doğu'ya 17 bin konut yapacak!

TOKİ Doğu'ya 17 bin konut yapacak!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sorumluluğunda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terörden zarar görenler için yapılan konutların inşaatlarına başlandığını belirtti...


Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, Suriye'de sınır güvenliği için yapımına karar verilen duvar ve yollara ilişkin bütün ihalelerin tamamlandığını belirterek, "Mart-Nisan gibi Türkiye sınırının tamamı güvenli hale gelmiş olacak" dedi. Başkan Turan, "Yaklaşık 600 kilometrelik bölümünü TOKİ yapıyor. Maliyetler yüksek değil. Bunun yanında duvar kadar önemli olan bir başka şey sınır güvenlik yolunu da yapıyoruz" diye konuştu.


DOĞU'YA 17 BİN KONUT

Turan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sorumluluğunda Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da terörden zarar görenler için yapılan konutların inşaatlarına başlandığını da belirtti. Başkan Turan, "Diyarbakır, Silopi, Cizre ve İdil'de inşaatlara başladık. Sur içerisindeki tarihi dokunun ihyası şeklinde olacak yerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çalışıyor" dedi ve şöyle devam etti: "Bunun dışında şehirlerde 7-8 bin konut inşaatına başladık. Yılbaşından sonra Diyarbakır'daki konutların bir kısmını ve Silopi'deki konutları teslim edebileceğiz. 65 bin konut hedefimizin 17 binini Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yapacağız."


KİMSEYE BORCUMUZ YOK

TOKİ 'nin alt ve orta gelir grubuna hitap ettiğini söyleyen Başkan Turan, "Bizim hitap ettiğimiz alanımızda hiçbir arz sorunu arz fazlası yok. Yapıp da satamadığımız tek bir konut bile olmadı. 15-20 yıl vadede 300-400 TL ödemelerle kiradan bile ucuz şekilde ödeme imkânı getiriyoruz" diye konuştu. Turan, TOKİ 'nin hiç bir bankaya ya da müteahhide kredi ya da borcunun bulunmadığını da belirterek, "Günlük olarak ödemelerimizi yapıyoruz" dedi.


Sabah 




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016