19 / 03 / 2024

Mega projeler 2017'de hız kesmiyor!

Mega projeler 2017'de hız kesmiyor!

Geride bırakmakta olduğumuz 2016 yılında yatırımlara hız kesmeden devam eden Türkiye, 2017’ye aynı hedeflerle giriyor.


2017 büyük projelerde gaza basılan bir yıl olacak.  Mesafeleri kısaltacak 68 kilometre uzunluğunda toplam 41 tünelin yapımı tamamlanacak. İstanbul Finans Merkezi, Kanal İstanbul, 3. Havalimanı, Akkuyu Nükleer Santralı hız kazanacak.


Geride bırakmakta olduğumuz 2016 yılında yatırımlara hız kesmeden devam eden Türkiye, 2017’ye aynı hedeflerle giriyor. Hükümet, karayollarına önemli miktarda yatırım yapılmasını planlıyor. Bu kapsamda ‘Ankara-Niğde Otoyolu’ ve  ‘Aydın-Denizli Otoyolu’ dahil olmak üzere 706 kilometrelik otoyol projesinin ihalesi gerçekleştirilecek. Bunun yanı sıra 68 kilometre uzunluğunda 41 tünelin de yapımının tamamlanması hedefleniyor. İstanbul Finans Merkezi (İFM), Kanal İstanbul, 3. Havalimanı, Akkuyu Nükleer Santrali gibi projelerin tamamlanmasına da 2017 yılında hızla devam edilecek. 2016 yılında Osmangazi Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli ve Ilgaz Tüneli gibi mega projeler hayata geçiren Hükümet, 2017 yılını da yatırımların yılı yapmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.


OTOYOL İHALESİ PROJESİ

Başbakan Binali Yıldırım tarafından önceki gün açılışı yapılan Ilgaz Tüneli’nin ardından yeni yılda karayollarına önemli miktarda yatırım yapılması planlanıyor. Plan kapsamında, karayollarında mevcut olan bölünmüş ve otoyol çalışmalarına devam edilecek. ‘Ankara-Niğde Otoyolu’,  ‘Aydın-Denizli Otoyolu’, ‘Ankara-Kırıkkale-Delice Otoyolu ve Kırıkkale Çevre Yolu’ ile ‘Mersin-Erdemli-Taşucu Otoyolu’ başta olmak üzere yılbaşından itibaren 706 kilometrelik otoyol projesinin ihalesi gerçekleştirilecek.


68 KM'LİK 48 YENİ TÜNEL

Başbakan Yıldırım ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda 2017 yılı sonuna kadar 68 kilometre uzunluğunda 41 tünelin tamamlanması hedefleniyor. Ovit Tüneli (Rize-Erzurum), Cankurtaran Tüneli (Hopa-Borçka), Cudi Tünelleri (Cizre-Şırnak), Geminbeli Tüneli (Suşehri-Sivas), Güzeldere Tüneli (Van-Hakkari) ve Demirkapı Tüneli’nin (Antalya-İbradı) sene sonuna kadar açılışının yapılması planlanıyor.    


PROJELER HIZ KESMİYOR

2016 yılında olduğu gibi 2017 yılında da mega projelerin de devam etmesi önem taşıyor. İstanbul Finans Merkezi (İFM), Kanal İstanbul, 3. Havalimanı, Akkuyu Nükleer Santrali gibi projelerin tamamlanmasının 2017’de hız kazanması bekleniyor. Bunun yanı sıra Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesi’nin de 2017 yılı içerisinde hayata geçirilmesi planlanıyor. Yine önümüzdeki yıl içerisinde 1915 Çanakkale Köprüsü’nün temelinin atılması hedefleniyor. 


TOKİ'den 65 bin ev

Mega projelerin yanı sıra yeni yılda çok sayıda Yüksek Hızlı Tren (YHT), karayolu, havalimanı ve tünel projesi de hayata geçirilecek. Toplu Konut İdaresi ise (TOKİ) yeni yılda 65 bin konutun yapımını tamamlayarak vatandaşa teslim edecek. 




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, 3. Havalimanı, Yeni konut projeleri