26 / 04 / 2024

Kocaeli Kartepe Kent Meydanı'nda ilk tapular verildi!

 Kocaeli Kartepe Kent Meydanı'nda ilk tapular verildi!

Kocaeli Kartepe Kent Meydanı'nda ilk tapular verildi. Kocaeli Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, kent meydanı projesinin ilk tapularını da hak sahiplerine teslim etmenin mutluluğunu yaşadı.


Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, kent meydanının ilk tapularını da hak sahiplerine teslim etmenin mutluluğunu yaşadı.


“Şimdi Kartepe Zamanı” sloganıyla Kartepe’ye farklı bir yönetim anlayışı kazandıran Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, belediyenin prestij projesi olan Kent Merkezi Projesi’nin ilk aşaması olarak tapu dağıtımlarına start verdi. Kartepe Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Ali İhsan Karagöz, konu ile ilgili olarak “Kent meydanı alanı içerisinde daha önce imar uygulaması yapılmış bölge muhafaza edilerek, imar uygulaması mahkemece iptal edilen 181 hektar ve hiç imar uygulaması yapılmamış 80 hektar alan olmak üzere 261 hektar alan imar uygulaması tamamlanarak tapu tescili yapılmıştır. Yapılan imar uygulaması ile 453 adet konut parseli, 86 adet ticari parsel, 7508 metrekare dini tesis alanı, 57569 metrekare eğitim alanı, 209 bin 663 metrekare yeşil alan ve 626 bin 824 metrekare imar yolu üretilmiştir” dedi.

Başkan Üzülmez, Bakanlar Kurulu Kararı ile 378 hektar alanda yer alan Kentsel Dönüşüm Alanı içerisinde imar uygulaması tamamlanmış olan alanlarda vatandaşlara tapularını ücretsiz olarak belediyede vermeye başladıklarını belirtti. Tapu işlemlerine başlanan bölgede hak sahibi olan vatandaşlar tapularını almak için Kartepe Belediyesi Harita servisine müracaat etmeleri yeterli.


Kocaeli Pusula




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler