26 / 04 / 2024

Ankara Gölbaşı Ahmet Yesevi Kültür Merkezi 15 Mart'ta açılıyor!

Ankara Gölbaşı Ahmet Yesevi Kültür Merkezi 15 Mart'ta açılıyor!

Ankara Gölbaşı Belediyesi’nin prestij projelerinden birisi daha hizmete giriyor. Sayfaları açılan bir kitaptan esinlenerek tasarlanan Ahmet Yesevi Kültür Merkezi, 15 Mart Cumartesi Günü saat 12:30’da yapılacak bir törenle hizmete açılıyor...


Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’nin açılışıyla ilgili olarak, Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı: “İlçemize değer ve prestij kazandıracak kültür merkezimizin açılışına Ankaralı ve Gölbaşılı tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” diye konuştu.


Şafak Mahallesi’nde inşa edilen ve görünümüyle sayfaları açılan bir kitaba benzeyen Ahmet Yesevi Kültür Merkezi, salonları ve dinlenme alanlarıyla, vatandaşlara sosyal ve kültürel faaliyetler için hizmet sunacak. Kültür merkezinin, tasarımıyla Ankara’ya da örnek bir merkez olduğunu ifade eden Belediye Başkan Yakup Odabaşı, şunları söyledi:


“Modern mimari tasarımı ile Gölbaşımıza prestij kazandıracak olan Ahmet Yesevi Kültür Merkezi, vatandaşlarımıza sosyal ve kültürel faaliyetlerini sürdürebilmeleri için salonları, kütüphanesi ve açık teraslarıyla hizmet verecek. Kültür merkezimiz, konumu itibariyle Gölbaşılı vatandaşlarımız için bir seyir terası görevi de görecek.”


Sayfaları açılan bir kitap şeklinde tasarlanan Ahmet Yesevi Kültür Merkezi, toplam bin 980 metrekarelik bir alana inşa edildi. 6 katlı kültür merkezinin dış cephesi, yangına dayanıklı son teknoloji cephe kaplamasıyla kaplandı. Kültür merkezinde, Türk İslam eserlerinden oluşan bir kütüphane, sergi salonu, aile yaşam merkezi, kafeterya ve idari ofisler bulunuyor. Yeşil alan ve bahçesinin yanı sıra, kültür merkezinin 3. katında da, Gölbaşı’nın eşsiz görüntüsü eşliğinde yemek yenilebilecek 120 metrekarelik bir restoran hizmet verecek. Ahmet Yesevi Kültür Merkezi’ne gelenlerin sorun yaşamaması için, 45 araç kapasiteli bir de otopark yapıldı.



Beyaz Gazete