07 / 05 / 2024

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi nedir

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi nedir?

Mesken,işyeri gibi taşınmazların kiraya verilmesinden elde edilen elde edilen gelir için vergi dairesinde yada internet üzerinden önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile beyanname veriliyor.Peki Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi nedir?

GİB, Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi'ni geliştirdi!

GİB, mükelleflerin beyanname verme döneminde bilgilendirilmesi 'Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi'ni geliştirdi.

Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemine nasıl girilir?

Taşınmaz sahiplerinin elde ettikleri gelir eğer istisna haddini aşıyorsa öncelikle beyanname verilmesi isteniyor.Beyanname önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi ile verilebiliyor.Peki önceden hazırlanmış kira beyanname sistemine nasıl girilir?

Önceden hazırlanmış kira beyannamesi nasıl doldurulur?

Kira geliri vergisi ödemekle yükümlü kişiler, vergi ödemelerinden önce kira beyannamesi veriyor.Mart'ın 25'ine kadar verilmesi gereken kira gelir vergisi beyannamesi internetten doldurulabiliyor.Peki önceden hazırlanmış kira beyannamesi nasıl doldurulur?

Kira beyannamesi internetten nasıl verilir?

25 Mart akşamına kadar verilmesi gereken beyanname vergi dairesinde verilebiliyor.Peki kira beyannamesi internetten nasıl verilir? Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi nedir?