02 / 05 / 2024

Konut kredisi faizleri

Yüksek faizle kredi çekenler dikkat! Yapılandırma olacak mı?

Faiz indiriminden önce konut kredisi çekerek ödemeye başlayan vatandaşlar konut kredilerini yapılandırmak istiyor. Peki, konut kredisinde yapılandırma olacak mı? İşte yapılandırmayla ilgili tüm merak edilenler...

Konut kredisi faizleri durak bilmiyor!

Döviz kurundaki dalgalanmanın aksine, yükseliş eğiliminde olan konut kredisi faizleri ev satın almak isteyenlerin hayallerini engelliyor.

Konut kredisi faizlerinde büyük indirim!

Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ın yaptığı kredi faiz oranlarındaki indirim konut alanınında hareketlenme yaşandı. Ev kredisi faiz oranları Ziraat Bankası'nın son indirimi sonrası konut alacakların gündemine tekrar oturdu.

Konut kredisi çekmek isteyen vatandaşlara müjde!

Binlerce kişi konut almak için konut kredisi kullanmayı planlıyor. Nakti olmayanlar için müjde geldi. Kredi faiz oranları son aylarda düşmeye başladı.

Konut kredisi faizlerinin akıbeti 16 Ocak’ta netleşecek!

Konut kredisi faizlerinin akıbeti 16 Ocak’ta belli olacak. 16 Ocak Çarşamba günü Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı gerçekleşecek...

BDDK ve SPK konut kredisi için çalışıyor!

Denizbank CEO'su Hakan Ateş, PPP ve konut kredilerinin menkul kıymetleştirilmesi için BDDK ve SPK'nın çalışma yaptığını söyledi...

Konut kredisi faizleri yüzde 1'in altına düşmeli!

Konutder Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut satışlarında canlılığın yaşandığını bankaların faiz oranlarını yüzde 1'in altına düşürmesi gerektiğini aktardı.

Kredi faizleri daha da düşecek!

Zorunlu karşılık indirimi, bankaların kasasındaki paranın 1.2 milyar lira artması anlamına geliyor. Yani bankalar daha çok kredi verebilecek. Maliyetler azalınca kredi faizleri daha da düşecek.

Konut kredisinde güncel faiz oranları!

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında Mayıs ayının ilk güncellemesi yaşandı. En düşük konut kredisi faiz oranı 120 ay vadelendirmede yüzde 0,91 ile Yapı Kredi'nin oldu. Albaraka Türk'ün faiz oranı yüzde 0,95 ile aynı kaldı.

Akbank'ın konut kredisi faiz oranı Şubat sonunda arttı!

2014 yılı ilk aylarında konut kredisi faiz oranlarını 5 kez yükselten ve oranlarındaki artışı Nisan ayı ilk haftasına kadar devam ettiren Akbank’ın 120 ay vadeli konut kredisi faiz oranı %1.39’a kadar yükselmişti. Akbank'ın 2015 yılı başında % 0.97 olan 120 ay vadeli konut kredisi faiz oranı, Şubat sonunda %1.06’ya yükseldi.

Konut kredisi faizleri düşecek mi?

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu dün uyguladığı üç faiz oranında birden indirim yaptı. Politika faizini 25 baz puan indirerek yüzde 7.75’ten yüzde 7.50’ye tavan faizi de yüzde 11.25’ten yüzde 10.75’e, taban faizi ise yüzde 7.50’den yüzde 7.25’e indirdi. Peki Merkez Bankası’nın bu indirimi ne anlama geliyor?

Kredi faiz oranları düştü yatırım arttı!

Gayrimenkul ve inşaat sektörü eylül ayında sezonun açılmasıyla birlikte hareketli günler geçiriyor. Konut satışları artmaya başlarken, özellikle ağustosta konut satışında 2014'ün rekoru kırıldı. Birçok proje yüzde 1 KDV avantajına sahipken peşinatı erteleme, faizsiz ödeme seçenekleri gibi birçok seçenek bir arada sunuluyor. İnşaat sektöründe yerli ve yabancı alıcılar büyük alımlar yapmaya başladı.

Konut kredisi faiz oranlarında son durum!

Konut kredisi faiz oranlarında son durum. Bankaların konut kredisi faiz oranlarında bir düşüş yaşanıyor. Kredi Pazarı'ndan aldığımız verilere göre konut kredileri faiz oranları güncellendi.

İtalya'da kredi oranları düştü!

Faiz oranının %0,52 oranında gerçekleştiği Mayıs 2017 vadeli tahvil ihalesinde 2 milyar 457 milyon euro borçlanmıştı. Bu vade ile Temmuz ayında yapılan ihalede faiz oranı %0,84 düzeylerindeydi.

Konut satışlarını etkileyen faktörler!

Türkiye'de her yıl 1 milyonun üzerinde konut üretiliyor. Türkiyede konut kredi faiz oranları satışları en çok etkileyen faktör olarak karşımıza çıkıyor. Son iki ayda faizlerin 0.90'lara gerilemesi, piyasalara doping etkisi yaptı.

Trabzon'da kullanılan kredi oranı yüzde 24 arttı!

Trabzon Ticaret ve de Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, bankalardan alınan resmi rakamlara göre Trabzon’un mevduat ve de kredi oranlarına ilişkin son bilgileri paylaştı.

Kredi faiz oranı yüzde 1’in altında olan bankalar!

KrediPazari.com’un yaptığı açıklamaya göre banka geneline bakıldığında oranların hala yüzde 1’in üzerinde olduğu ve istenilen seviyelere henüz ulaşılamadığı görüldü. İşte Konut kredisi faiz oranı yüzde 1’in altında olan bankalar...

Konut kredisi faiz oranları neden hala yüksek?

KrediPazari.com’un yaptığı açıklamaya göre banka geneline bakıldığında oranların hala %1’in üzerinde olduğu ve istenilen seviyelere henüz ulaşılamadığı görüldü. Konut kredisi faiz oranları hala yüksek.

2014 Haziran konut kredisi faiz oranları!

Konut kredileri faiz oranlarında Haziran ayında da faiz indirimleri devam etti. Faiz indirimleri genel olarak geçen ay faiz indirimine gitmeyen bankalarda gerçekleşti. Bu indirimler Finzoom YMO oranını etkileyerek düşüşün devam etmesini sağladı.

Konut kredisi faiz oranları 0,97'den başlıyor!

Kredi Pazarı'ndan alınan verilere göre konut kredisi faiz oranları güncellendi. Son zamanlarda düşüş yaşanan oranlar yüzde 0,97'den başlıyor. Denizbank listede ilk sırada yer alıyor.

Mayıs ayı itibariyle konut kredisi oranları düştü!

TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, 2014 yılının Mayıs ayının ikinci yarısından itibaren piyasada kredi faizlerinin aylık yüzde 1 oranının altını gördüğünü ifade etti.

Konut kredisi kullanılarak yapılan alımlar yüzde 33 azaldı!

Bugünlerin en güncel konusu olan faiz oranlarındaki artış kredi kullanımını yüzde 28'den yüzde 20'nin altına indirdi.Konut satışlarında ise konut kredisi kullanılarak yapılan alımlar yüzde 33 azaldı.

Konut kredilerinde yeni dönem başlıyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Konut kredisinin erken ödenmesi halinde getirilen yükümlülüklerin hafifletildiğini ve yüzde 2 olan erken ödeme tazminatını, kalan vadesi 36 aya kadar olan kredilerde yüzde 1'e indirildiğini belirtti...

Konut kredisi faiz oranları 120 ay vadede yüzde 1.25'e sabitlendi!

Bankalar konut kredisi faiz oranlarını 120 ay vadede yüzde 1.25'e sabitledi. Buna göre aylık taksit bin 606 liradan bin 613 liraya, toplam faiz ise 92 milyar 721 milyon TL'den 93 milyar 602 milyon TL'ye çıktı...

Garanti 70 bin kişiyi konut kredisi ile ev sahibi yaptı!

Garanti Mortgage Genel Müdür Yardımcısı Kerem Ömer Orbay, 2013'te yaklaşık 70 bin kişiyi, konut kredisi kullandırarak ev sahibi yaptıklarını açıkladı.Garanti 2013'te 70 bin kişiyi konut kredisi ile ev sahibi yaptı...

Konut kredisi hacmi 111 milyar 924 milyon TL!

KrediPazari.com'un BDDK verilerinden elde ettiği bilgilere göre 07 Şubat 2014 tarihinde 111 milyar 803 milyon TL olan konut kredisi hacmi, 14 Şubat 2014'te 111 milyar 924 milyon TL'ye ulaştı.

Faizsiz konut kredisi yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı!

21 Eylül 1991 tarihli ve 20998 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe konulan Toplu Konut Fonundan Şehit Ailelerine, Malulleri ile Dul ve Yetimlerine Açılacak Faizsiz Konut Kredisi yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı.

2014 konut kredisi faiz oranları güncellendi!

Konut kredisi faiz oranlarındaki değişim dikkatlerden kaçmıyor. Kredi Pazarı 5 yıllık ve 10 yıllık olmak üzere hazırladığı konut kredisi faiz oranları raporunu bugün yine güncelledi...

Konut kredisi faizleri yüzde 1,03'den başlıyor!

Konut kredisi faiz oranları güncellendi. Kredi Pazarı verilerine göre 10 yıllık faiz oranları yüzde 1,03'ten başlıyor. DD Mortgage yüzde 1,03 ile ilk sırada yer alıyor...

Konut kredisi bir yılda toplam 24 milyar 289 milyon arttı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre krediye talep devam ediyor. Vatandaşın ev satın almak için bankalara başvurduğu konut kredisi bir yılda 24 milyar 289 milyon TL artış gösterdi.