03 / 05 / 2024

Çevre Bakanlığı projeleri

Çevre Bakanlığı tanıtım müziği yarışmasında başvurular bitti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından “Çevre BENİM” sloganıyla çevre ve şehircilik konularında toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında düzenlenen Tanıtım Müziği Yarışmasına başvurular son buldu.

Hangi bakanlık Romanlar için 204 konut yaptıracak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sakarya’da yaşayan Romanlar için 204 adet konut yapıyor. Romanların, kişisel, sosyal ve kültürel renkliliklerinin sürdürmeleri için özen gösteriliyor...

İnşaatta 'atık dönüşümü' başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen kentsel dönüşümde yıkımlar sonucu ortaya çıkan inşaat atıkları, fabrikalarda işlenip tuğla, çimento ve de dolgu malzemesi haline getirilerek yeniden kullanılacak.

Çevre Bakanlığı Şanlıurfa'da “Yöresel Mimari Projesini” hayat geçiriyor!

Çevre Bakanlığı yöresel yerleşim dokusu ve yaşam şartlarını, yöresel mimari cephe özelliklerini, kullanılan yerel malzemeleri tespit ederek “ Yöresel Mimari Projesini ” hayat geçirmeye başladı.

1 senede 30 bin atık yağ toplama noktasına ulaşıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın başlatmış olduğu “Temiz Çevre Sağlıklı Hayat” projesi devam ediyor. Bitkisel ve hayvansal atık yağların toplanması için Bakanlık tarafından 1 Temmuz 2013 tarihinde başlatılan proje ile 30 bin toplama noktasına ulaşıldı.

Sürdürülebilir yeşil binalar için çalıştay düzenlendi!

Çevre Bakanlığı Sürdürülebilir Yeşil Binalar ile ilgili olarak belirlediği yol haritasını nihai hale getirmek amacıyla çalıştayı gerçekleştirdi. Çalıştaya ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile sektör temsilcileri ve üniversite temsilcileri katıldı.

Uçaklar üç boyutlu dönüşüm için havalanacak!

Uçaklara monte edilen özel kameralarla Türkiye'nin üç boyutlu fotoğrafları çekilecek. Kentsel dönüşüm için yapı envanterinin çıkarılmasından deprem sigortası bulunmayan binalara, kıyıdaki kaçak yapılaşmalardan adres karışıklıklarına çözüm getirecek...