27 / 04 / 2024

Kredi çekerken sigorta yaptırmak zorunlu mu?

Kredi çekerken sigorta yaptırmak zorunlu mu?

Ev sahibi olmak isteyen ancak elinde yeterli nakit parası bulunmayan kimseler, bankaların konut kredisi paketlerinden yararlanabiliyor. Peki kredi çekerken sigorta yaptırmak zorunlu mu? diyorsanız işte yanıtı...


Kredi çekerken sigorta yaptırmak zorunlu mu?

Mesken sahibi olmak isteyen ancak elinde yeterli nakit parası bulunmayan kişiler, bankaların konut kredisi paketlerinden faydalanabiliyor.


Kredi kuruluşları, kredi kullanmak isteyen kimselerde birtakım şartlar da arıyor. Söz konusu konut kredisi koşulları bankadan bankaya değişiklik gösterebiliyor. 


Konut kredi başvurusu onaylanan kimseler, beraberinde birtakım sigortalar yaptırmak zorunda kalabiliyor. Konut kredisinde kredi kullandırım aşamasında tapuda alım-satım işlemlerinin yapılabilmesi için deprem sigortası zorunlu oluyor. 


Diğer sigortalar ise isteğe bağlı olarak yapılıyor. Fakat bazı bankalar tüketicilerden hayat sigortası yada konut sigortası yaptırmasını da isteyebiliyor. 


Gerek bankacılık düzenlemeleri içerisinde gerekse resmi düzenlemelerde, kredilerin yanında hayat sigortası yaptırmak  zorunlu işlem olmuyor. Bu yüzden kredi alımlarında pek çok kez tüketici ve bankalar arasında sorunlar çıkabiliyor. 


Kredi çekerken hayat sigortası yaptırmak istemiyorsanız dilekçe ile bu talebinizi dile getirebilirsiniz. Dilekçeniz olumlu sonuçlanmazsa ise Tüketici Hakları Hakem Heyeti’ne danışabilirsiniz.


Konut kredisi erken taksit ödeme cezası!


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com