26 / 04 / 2024

Beylikdüzü 5M Migros ve Bodrum 5M Migros açıldı!

 Beylikdüzü 5M Migros ve Bodrum 5M Migros açıldı!

Beylikdüzü'nde Kasım 2011'de çıkan yangında büyük hasar gördükten sonra yenilenen Beylikdüzü 5M Migros ile Bodrum'da kurulan Bodrum 5M Migros, eş zamanlı olarak hizmete açıldı


Açılış kurdelasını Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel ile Migros Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Özaydınlı birlikte kesti. 

     Özaydınlı, açılış öncesi Beylikdüzü 5M Migros'ta düzenlenen basın toplantısında kasım ayında çıkan yangının çalışanlarını ve müşterilerini çok üzdüğünü söyledi. Bu üzüntüyü minimize etmek için küçük bir mağaza açıp müşterilerinin yanında olmaya gayret gösterdiklerini belirten Özaydınlı, ''Daha önceki hata ve eksikliklerimizden ders alarak, bu mağazamızda daha iyi teknikler kullandık. Bu mağazamızla birlikte ilk kez aynı anda Bodrum'daki mağazamızı da açıyoruz. Mağaza açmaya alışık bir şirketiz, 58 yıllık bir geçmişimiz var. Şok mağazalarımızı devrettik biliyorsunuz, daha çok süpermarket sektörüne ağırlık vermeyi hedefledik. Şok'ları devrederek kaybettiğimiz 1 milyar TL'yi yeni süpermarket açarak geri almış olduk. Bu yılın sonuna kadar yaklaşık 150 adet süpermarket açacağız. Geçen yıl da 80 mağaza açmıştık. Satış artışımız planlandığı gibi devam ediyor hatta planladığımızdan daha hızla gelişiyor'' diye konuştu. 

     Yazlık bölgelerde mağaza açmak isteklerini ilk olarak Bodrum'da gerçekleştirdiklerini, bir ilke daha imza atarak, Bodrum'daki mağazada klima kullandıklarını belirterek, Bodrum civarında şu an Tansaş ile birlikte 30 civarında mağazalarının olduğunu söyledi. 

     

     -Mağazaya, yangından sonra 20 milyon TL yatırım yapıldı''- 

     

     Özaydınlı, açılan son iki mağazayla birlikte mevcut satış alanına 17 bin metrekare ilave yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu: 

     ''Beylikdüzü mağazamızın ebatları çok daha farklı ve daha büyük. Migros Ticaret AŞ 2011 yılını yüzde 11,5 büyüme ile 5,8 milyar TL ciroyla kapattı. 2012 yılı hedefi 6,4 milyar TL ciro olarak açıklandı. 2012 ilk çeyrek sonuçlarına göre ilk çeyrekte yüzde 14,5 oranında büyüdük. Migros Grubu'nun toplam mağaza sayısı 15 Haziran itibariyle 818, satış alanı büyüklüğü ise 834 bin metrekareye ulaştı. Ana odağı süpermarket olan Migros Grubu'nun Türkiye sathında 551 mağazayla Migros, Ege ve Akdeniz'de 205 mağaza ile Tansaş, Bodrum ve Antalya'ya da açılan 15 mağaza ile Macrocenter olarak bu kulvarda 3 ayrı markası yer alıyor. Büyük metropollerde yaygınlaşan 5M'lerin sayısı iki yeni 5M'le 18'e çıktı. Yangından sonra 20 milyon TL yatırım yapıldı bu mağazamıza. Diğer mağazamız yani Bodrum için 15 milyon TL harcadık. Koç ailesi bütün güçleriyle yanımızda yer aldı ve mağazamızın en kısa sürede hizmete girmesi için. Kendilerine, Allianz ve Yapı Kredi Sigorta'ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. 55 milyon TL civarında bir kaybımız oldu yangından bugüne kadar. Bu mağazamız ciroda bir numaraydı.'' 

     Tansaş'ın mal ve hizmet çeşidi açısından Şok'lardan daha farklı olduğunu, mahalle aralarında bu mağazalarla müşteriye daha yakın olabildiklerini anlatan Özaydınlı, Tansaş'ı kesinlikle satmayı düşünmediklerini ve satmayacaklarını söyledi. 

     Özaydınlı, Ege ile bütünleşmiş durumda yıl sonuna kadar 50 yeni Tansaş Mağazası olacağını belirterek, Tansaş'ın İzmir'deki geçmişinin Migros'a paralel olduğunu kaydetti. Beylikdüzü ve Bodrum mağazalarında açılışa özel çok büyük indirimler olacağını anlatan Özaydınlı, ''Büyük dünya şirketlerinin her zaman Migros'a ilgi göstermişlerdir. Çünkü Türkiye'ye girmeyi istiyorlar bunun için de en büyük olanın gücünden faydalanmak istiyorlar. 2008'den bu yana Migros üzerine ilgi eskiye göre daha da yoğunlamıştır. Önümüzdeki dönemde yeni ve büyük bir ortağımız olacak. Bu piyasaları ya da müşterileri rahatsız edecek bir şey değil diye düşünüyorum. Bu zamana kadar ortaklığımız 4 kez değişti ama değişmeyle Migros büyümesine hep devam etti. Büyüme odaklı bir strateji benimsendi. Bundan sonra Migros'un çalışma ve şirket kültüründen bir değişiklik olması çok zordur. İyi giden bir işi kimse sekteye uğratmayacaktır. 2008'den bu yana Migros'un şirket değeri hisselerimizin bir bölümünü halka açtık'' şeklinde konuştu. 

     

     -''Sanal market olarak da en güçlü firmalardan biriyiz''- 

     

     Migros Ticaret AŞ Genel Müdürü Özgür Tort da 5M mağazalarının büyüklüğünün 4 bin metrekarenin üzerinde olduğunu belirterek, 150 mağazalarının 100'ünün Migros, geri kalanının Tansaş, 4-5 tanesinin de Makrocenter'lar olacağını söyledi. İstihdam olarak 17 bin direkt istihdam yaptıklarını ifade eden Tort, ''Güvenlik, temizlik ve yan firmalarla 27 bin kişiye çıkıyor bu istihdam. Bu yıl 4 bin istihdam daha yapacağız. Burası ve Bodrum'la birlikte 818. mağazamızı açmış olacağız. Yıl sonuna kadar 860 mağazayı geçeriz. Yıl sonuna kadar 150 mağaza açılacak bunun için 200 milyon TL yatırım yapılacak. Migros, toplam perakende de yüzde 5, organize perakende de yüzde 13 pazar payına sahip ama bu anlamda yapılacak daha çok şey var. Yeni politikamız çerçevesinde pazar payımızı daha da artırarak ilerlemek istiyoruz. Şu an, ana markamız Migros'tur. Bunun yanı sıra Tansaş başta Ege olamak üzre Makrocenter son zamanlara geliştirdiğimiz bir format. Şu anda 15 mağazaya geldik. İstanbul dışında da açmaya başlayacağız. Sanal market olarak da en güçlü firmalardan biriyiz. Ramstore da dışarda kullandığımız bir marka. Rusya ve Kazakistan'da benzer şirketlerle büyümeyi sürdüreceğiz. Makedonya şu an faaliyet gösterdiğimiz bir alan 5 mağaza açtık. 

     

     -Rahmi Koç: ''Semahat Hanım hiçbir zaman satılmasına taraftar değildi''- 

     

     Açılış öncesi stantları gezerek, görevlilerden bilgi alan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, meyve, sebze ve balık reyonuna özel ilgi gösterdi. Koç, market içinde müşterilere ücretsiz hizmet veren karikatüriste resmini çizdirdi. Ardından kendisi de karikatüristi resmetti. 

     ''Migros'u sattığınız için üzgün müsünüz-'' sorusuna Koç, ''Semahat Hanım hiçbir zaman satılmasına taraftar değildi. Ama paraya ihtiyacımız vardı. TÜPRAŞ'ı alacaktık. O bakımdan tam zamanında satmışız, çok memnunuz. Zaten Bülend Bey de tam bizim gibi hareket ediyor. Emin olun hiçbir farkımız yok'' şeklinde cevap verdi. 

     ''Fon gelecek yıl yeniden satacak, almayı düşünür müsünüz-'' sorusuna ise Koç, '' Migros'taki BC Partners hisselerinin satışı durumunda ilgileri varsa arkadaşlara soracağız 'düşünürler mi düşünmezler mi'' diye cevap verdi. 

     Çalışanlarla sohbet edip, fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmeyen Koç, daha sonra, Arsel, Özaydınlı ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ile birlikte açılış kurdelesini kesti. 

     Bu arada, açılış indirimlerinden faydalanmak isteyen müşterilerin dışarda uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü. Bugün saat 21.00'de 147 metrelik, Türkiye'nin en uzun mapping projeksiyon sistemiyle başlayacak tarihi açılış şovu ise, gece boyunca canlı müzik performansı ve çeşitli aktivitelerle devam edecek. Cumartesi sabaha kadar ışıklar sönmeyecek ve her saat başı çalan indirim gonguyla tüketicilere ''bedavaya yakın, çılgın fiyatlarla'' indirim imkanı sunulacak. Gece alışverişi sabaha kadar sürecek açılışta her saat başı çok ilgi çeken reyonlarda, tüm reyona yönelik indirim gongu çalacak. ''Çılgın hafta sonu, çılgın fiyatlar'' kampanyası ile 5M Beylikdüzü Migros'ta bulunan ürünler tüketiciye ''inanılmaz'' fiyatlardan sunulacak. Işıkların 24 saat sönmeyeceği mağazanın açılışında, gece boyu sürecek gösteriyi izleyecek 5M Migros müşterileri sürpriz indirimler ve hediyeler kazanacak. 

AA



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler