27 / 04 / 2024

Zekeriyaköy'de icradan 4 milyon 773 bin TL'ye satılık arsa!

Zekeriyaköy'de icradan 4 milyon 773 bin TL'ye satılık arsa!

İstanbul 24. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu; İstanbul Zekeriyaköy'deki konut yapımına uygun arsayı satıyor. Arsanın toplam bedeli 4 milyon 773 bin TL olarak belirlendi...


T.C. İSTANBUL 24 SULH HUKUK MAHKEMESİ SATIŞ MEMURLUĞU
izaleyi Şüyu (SATIŞ) 2009/5

GAYRİMENKUL AÇIK ARTIRMA İLANI TAPU KAYDI: SARIYER, MADEN MAHALLESİ, 918 ADA, 8 PARSEL SAYILI 31.820M2 MİKTARLI İÇERSİNDE MEYVE AĞAÇLARI VE AHŞAP KULÜBESİ OLAN TARLA.

İMAR DURUMU : İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Boğaziçi İmar müdürlüğünün müdürlüğünün 22/05/2009 tarih 1567753 sayılı yazısında, Sarıyer ilçesi, maden mahallesi 918 ada, 8 parsel sayılı taşınmaz için 1987 yılında ruhsat düzenlenmiş olan 36 adet blpkun belediye encümen karan ile yıkıldığı taşınmazın 22/07/1983 onanlı 1/1000 ölçekli Boğaziçi Öngörünün bölgesi uygulama imar planında "rekrasyon alanında, küçük bir kısmınmda yol alanında"kalmakta olduğu bu alanda Kültür ve Tabiat varlıklarını koruma kurulunun görüşü alınarak İstanbul Büyükşehir belediye başkanlığınca onaylanacak avan projeye göre uygulama yapılacak olup, TAKS'.O.5, H:4,50 mİRTİFALî, inşaat alanları toplam 250m2 olan bir adet yapı yapılabileceği, asgari bahçe mesafesinin 10 m. olduğu gerekli bakım ve servis için 2.40m.irtifayı geçmeyen bir bodrum kat yapılabileceği, yapılacak binanın niteliğinin" Turizm yatırım ve işletmelerinin niteliklerine ait yönetmelik" de belirtilen fonksiyonları içereceği, diğer hususlarda değişik 1/8/2006 ve 27/2/2004 onanlı plan hükümlerini uyulacağı belirtilmektedir denilmektedir.

MAHALLİ DURUMU: Taşınmaz ana caddeye cephesi bulunmamakla birlikte Rumelifeneri yolu ve Zekeriyaköy yolundan yüzalan 31,820m2 yüzölçümlü boş bir arsadır. Arsa içinde ve zemin üzerinde yapı niteliğinde bir muktesat bulunmamaktadır ,ancak daha önce taşınmaz üzerinde inşa edilen ve sonradan yıkılarak enkazı kaldırılan binalardan bazılarının temel yapılarının halen bulunduğu .Kuzeybatı yönüne doğru kademeli olarak yükselen eğimli bir topoğrafık yapıya sahip Kuzeybatı tarafında seyrek ağaç ve bitki örtüsü bulunmaktadır,parsel civarı yol,su elektrik telefon kanalizasyon gibi her türlü kentsel hizmetten yararlanmaktadır.

KIYMETİ 17/11/2009 tarihinde 4.773.000,00TL kıymet takdir edilmiştir.

SATIŞ ŞARTLARI:
1- Birinci Satış 11/11/2011 CUMA günü saat 11.00-11.15 arasında İSTANBUL 24.SULH HUKUK MAHKEMESİ DURUŞMA SALONU açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen kıymetin % 60'ı ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacaklarının mecmunu ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmaz ise en çok artıranın taahhüdü baki kalmak şartı ile ikinci satış 21/11/2011 günü saat 11,00-11,15 arası İSTANBUL 24.SULH HUKUK MAHKEMESİ DURUŞMA SALONU ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilmemiş ise gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki; artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 ı bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka, paraya çevirme ve paylaştırma masraflarım geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmaz ise satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin % 20 i nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu veya bu miktar karşılığında döviz veya milli bir bankanın teyidi yapılmış bloke çek"ini vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcı istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. İhale pulu, tapu alım harç, tahliye ve masraflan,% 18 KDV. Alıcıya ait olacaktır. Tellaliye resmi, birikmiş vergiler, tapu satım harcı satış bedelinden ödenir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir) bu gayri menkul üzerindeki haklan hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile 15 gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde haklannı tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaklardır.

4- Taşınmazı satın alanlar, ihaleye alacağına mahsuben iştirak etmemiş olmak kaydıyla, ihalenin feshi talep edilmiş olsa bile, satış bedelim derhal veya İİK. 130 ncu maddeye göre verilen süre içinde nakden ödemek zorundadır.

5- Gayrimenkul kendisine ihale olunan kimse müddetinde parayı vermezse ihale kararı kaldırılarak İİK. 133 ncü maddesine göre kendisinden evvel en yüksek teklifte bulunan kim ise arz etmiş olduğu bedelle almaya razı olursa ona, razı olmaz veya bulunmazsa hemen artırmaya çıkarılır. Bu arttırma ilgililere tebliğ edilmeyip yalnızca satıştan en az yedi gün önce yapılacak ilanla yetinilir. Bu arttırmada teklifin İİK.129 ncu maddedeki hükümleri uyması şartıyla taşınmaz en çok artırana ihale edilir. İhalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedelle son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve aynca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludur. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme gerek kalmaksızın İcra Müdürlüğünce tahsil olunur.

6- İİK. 127 maddesi gereğince, işbu satış ilanı, tapuda adresi bulunmayan ve tebligat yapılamayan ilgililere ilanen tebliğ yerine kaim olacaktır.

7- Şartname , ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup, masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilecektir.

8- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve DOSYA münderecatını kabul etmiş sayılacaklan, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukanda yazılı dosya numarası ile İSTANBUL 24 .SULH HUKUK MAHKEMİS SATIŞ MEMURLUĞUNA başvurmaları ilan olunur.
B.: 62408 www.bik.gov.tr

İlanın detayları için  tıklayınız



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri