20 / 04 / 2024

Vialand, 23 Nisan 2013'te kapılarını açacak!

 Vialand, 23 Nisan 2013'te kapılarını açacak!

Alışveriş ve eğlencenin gerçek adresi olacak Vialand, Türkiye’nin ilk uluslararası tema parkını 23 Nisan 2013'te İstanbul’a kazandıracak


ViaDMC ve Gürsoy Grup ortak girişimiyle, Türkiye’nin ilk mega tema parkı ile alışveriş merkezi konseptini bir arada sunan Vialand, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Toplantı, ViaDMC Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, Gürsoy Grup CEO’su Abdurrahman Gürsoy, Vialand Genel Müdürü Mehmet Emeç ve Jones Lang LaSalle Ülke Başkanı Avi Alkaş’ın ev sahipliğinde gerçekleşti.


Gürsoy Grup CEO’su Abdurrahman Gürsoy, günümüzde küresel çapta önemli bir alışveriş ve eğlence merkezi haline gelen İstanbul’un bu özelliğiyle New York, Londra ve Paris gibi diğer dünya kentleriyle yarıştığını kaydederek, Vialand’in İstanbul’un sahip olduğu bu özelliği destekleyen ve çok önemli katkılar sunan bir proje olduğunu belirtti. Vialand gibi dünyadaki örnekleriyle yarışacak bir projeyi, konumu ve gelişimini de göz önüne alarak, İstanbul’un kalbi olarak nitelendirdikleri Eyüp’te inşa ettiklerini söyleyen Gürsoy, bu mega projenin Türkiye’nin küresel boyuttaki yeni ve güçlü imajına katkı sağlayacağını belirtti. Gürsoy, “İstanbul’un ana ulaşım akslarını oluşturan E5 ve TEM çevreyollarından kolaylıkla ulaşılabilen Eyüp, Osmanlı döneminde en önemli kamusal eğlence alanlarını bünyesinde barındıran bir bölgeydi. Kentin manevi sembolleri de yine Eyüp bölgesinde yoğunlaşıyordu. Eyüp, bir zamanlar İstanbul’un ‘en şen’ alanı olarak anılıyordu. Vialand projesiyle geçmişin bu şenliğini günümüz insanının ihtiyaçlarının karşılığı olan teknoloji ile birleştirip yeniden günümüze taşıyoruz”  dedi.


CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK PERAKENDE YATIRIMI

Türkiye’de birçok yatırımcının hayali olan bir projeye imza attıklarını ifade eden ViaDMC Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar ise Cumhuriyet tarihinin en büyük perakende yatırımlarından biri olan Vialand’in 1 milyar TL yatırım değerine sahip olduğunu belirtti. Bayraktar, İstanbul’un kalbi Eyüp’te 600 bin metrekarelik geniş bir alanda inşa ettikleri Vialand’in, Türkiye ve dünyada konsepti gereği bir ilk olacağına dikkat çekerek, sözlerine şöyle devam etti: “Vialand projesi kapsamında 30 milyonluk insan hareketi bekliyoruz. Türkiye’de eğlence sektöründe bugüne kadar yapılmayanları ilk kez burada gerçekleştireceğiz. Vialand’ın, İstanbul’u ziyaret edecek yerli ve yabancı turist sayısını da yüzde 15 oranında artıracağını hedefliyoruz. 100’e yakın futbol sahası büyüklüğündeki Vialand, alışveriş caddeleri bünyesindeki 140 bin m2 kiralanabilir ticari alanı, 5000‘i kapalı, 3000’i açık olmak üzere toplamda 8000 araçlık otopark kapasitesi ve hedeflediği geniş marka yelpazesiyle her yaş ve zevk grubuna uygun alternatifler sunacak. Vialand mega eğlence parkının girişindeki 2000 m2’lik alanda tüm görkemiyle yükselen Şato, ziyaretçilerine masal dünyasının kapılarını aralarken, eski İstanbul’un günlük yaşamını günümüze taşıyan ana caddesi ile farklı mimari özellikler de sunacak. 


Tema park denildiğinde akla gelen dünyanın önde gelen markalaşmış merkezleriyle sürekli temas halindeyiz. Proje kapsamında dünyanın dört bir yanından özenle seçilmiş tema park konusunda uzmanlaşmış kadromuz ile tüm bu imkânları dünya kalite standartlarına uygun ve en güvenilir şartlarda sunarak, ailelerin çocuklarıyla birlikte güvenli bir ortamda kaliteli vakit geçirmelerine imkân sağlayacağız.”


Vialand Genel Müdürü Mehmet Emeç, Walt Disney World'de edindiği 20 yıla yakın tecrübeyi bu projeye aktaracak olmanın heyecan ve gururunu taşıdığını belirterek şunları söyledi: “Eğlence parkları bulundukları kentin çehresini, ekonomisini, imajını değiştiren, en önemlisi, cazibesini arttıran unsurlardır. Dünyadaki bütün gelişim ve değişimlere paralel olarak eğlence kültüründe de bazı değişimler meydana geldi. Biz de gelişen eğlence kültürlerini Türkiye'nin tarihten gelen eğlence anlayışıyla harmanladık. Bu harmandan eğlenceyi alışverişle birleştiren mega projemiz Vialand ortaya çıktı. Operasyonel misyonumuzu eğlencenin bir lüks değil, herkes için bir hak olduğundan yola çıkarak belirledik.  Bu anlamda Vialand dünyamızı engelli vatandaşlarımız da dahil her yaş ve kesimden ziyaretçilerimizin ihtiyaçlarına, göre kurguluyoruz. Tema parkın içerisindeki birbirinden eğlenceli ve adrenalin yüklü ünitelerimizi, bu sektörde en iyi firmalardan temin ettik ve bu ünitelerin güvenlik kontrollerini de dünya standartlarında yapıyoruz. Vialand, 50’den fazla eğlence ünitesi ile farklı ve yeni bir eğlence kültürü sunmaya hazırlanırken,  3 saniyede 110 kilometre hızı aşan son teknoloji ürünü Roller Coaster, hızlı akarsuda rafting tecrübesinin ailece yaşanabileceği Rapid Ride, doğal şelalelerin Roller Coaster coşkusuyla ile bütünleştiği Splash Coaster, Roller Coaster tutkunu olan veya olmaya hevesli herkesin zevkle binebileceği Family Coaster gibi ana üniteleri bünyesinde barındıracak. Hiç şüphesiz İstanbul bugün dünya çapında olan herşeye layık bir kent.”  


Jones Lang LaSalle Ülke Başkanı Avi Alkaş, daha önce de birlikte çok önemli işlere imza attıkları ViaDMC ve Gürsoy gruplarının ortaklığında yükselen Vialand projesinde yer almaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. Bu projede Alışveriş Merkezi Konsept Danışmanlığı’ndan başlayarak Alışveriş Merkezi kiralaması ve yönetim kurgulanması konularında hizmet vereceklerini kaydeden Alkaş, “Yatırımcılarımızın Türkiye için; İstanbul için fark yaratacak bu önemli projesinde elbirliği ile konsept geliştirme, kiralama ve yönetim şeklinin oluşturulmasında elimizdeki tüm imkanlarla ve deneyimlerimizle destek olmayı hedefliyoruz. Bu tür projelerin örneklerine dünyada çok rastlanırken, Vialand’in Ortadoğu, Balkanlar, Kafkaslar gibi komşular ve yakın bölgeler açısından, yükselen yıldız konumundaki İstanbul’u çok önemli bir cazibe merkezi haline getireceğini düşünüyoruz” dedi.  


Yapımına 2011 Eylül ayında başlanan ve 23 Nisan 2013 tarihinde tamamlanması planlanan projenin inşa aşamasında bin kişi, tamamlandığında çalışacak 4 bin kişi ve destek sektörlerde çalışacaklarla birlikte 20 bin kişiye istihdam yaratması bekleniyor. Eyüp ve Gaziosmanpaşa Belediyesi sınırları içerisinde bulunan 600.000 m²’lik proje arazisinin, kuzeyinde TEM Otoyolu ve güneyinde ise E5 Karayolu yer alıyor. 



BAYRAKTAR GRUP HAKKINDA 

Temelleri 1953 yılında atılan Bayraktar İnşaat, bugüne kadar yurt içinde yaklaşık 30 ilde başarılı çalışmalar yapmıştır. Grup, rezidans, ofis, alışveriş merkezleri yatırımları gerçekleştirmiştir. Grubun İstanbul’daki projesi The World of VIA/PORT bünyesinde VIA/PORT Alışveriş Merkezi, Crowne Plaza Istanbul Asia, VIA/PORT Convention Center ve VIA/PORT Houses&Suites bulunmaktadır. Ankara’daki projeleri arasında şehrin modern iş kuleleri VIA Tower, VIA Twins, Bayraktar Center ve VIA Green Towers yer almaktadır. 


GÜRSOY GRUP HAKKINDA

Temelleri 1988 yılında atılan Gürsoy Grup, inşaat, metal ve gıda sektörlerinde faaliyet göstermektedir. Gürsoy Grup şirketlerinden Güryapı İnşaat, altyapı, üstyapi ve tarihi eser restorasyonu alanlarında uzmanlaşmış, İstanbul'un önemli bina ve yaşam mekânlarına imzasını atmıştır. Feshane binası, Miniatürk, 1453 Panorama Müzesi, Bağdat Caddesi, Süleymaniye Camii, Piyalepaşa Camii, Yenikapı Mevlevihanesi, Mısır Konsolosluğu, Ataşehir’de Mimar Sinan Camii, Kiptaş Hadımköy ve Metrokent toplu konut projeleri bunlardan bazılarıdır.


BAYRAKTAR & GÜRSOY YATIRIM VE YÖNETİM ORTAKLIĞI

Birlikte yeni bir yolculuğa başlayan Bayraktar Grup ve Gürsoy Grup, yılların birikimi ile şimdi İstanbul Avrupa Yakası’nın çehresini değiştirmektedir. Daha ilk ortaklıklarında İstanbul’a yeni bir değer kazandıran Bayraktar & Gürsoy Yatırım ve Yönetim Ortaklığı, büyük yatırımlara ve güçlü projelere hız kesmeden devam etmektedir. İlk ortaklıkları Via Port Venezia’da gösterdikleri başarı ve topladıkları takdirleri yeni bir çıta olarak kabul eden girişim ortaklığı, dünyanın ilk kez göreceği konsept projeleri hayata geçirmektedir.



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler