15 / 05 / 2024

Referans Veliefendi projesi geliyor!

 Referans Veliefendi projesi geliyor!

Biskon Yapı, Referans Veliefend projesini, Halk GYO'dan aldığı arazi üzerine; arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle inşa edecek!


Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın, lider sermayedarı olan Kiler Holding A.Ş.'nin yüzde 74 oranıyla bağlı ortaklığı olan Biskon Yapı A.Ş. ile Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi arasında 20 Şubat 2012 tarihinde "Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı Sözleşmesi" yapılmıştı. 

Halk GYO’nun mülkiyetinde bulunan arsalar, gelir paylaşımı yöntemiyle Biskon Yapı’ya satıldı. İstanbul İli Bakırköy İlçesi, Osmaniye Mahallesi 1224 Ada 2 Parselde bulunan arsa 10.371,71 metrekare, 1225 Ada 1 Parselde bulunan arsa ise 2.732,26 metrekare alana sahip.

Toplam alanı 13.073,97 metrekareyi bulan taşınmaz üzerinde yeni bir konut projesi hayata geçecek. Taşınmazlar üzerinde inşa edilecek olan proje imar planına göre 26.147,94 metrekare alana sahip olacak. Projenin ismi ‘Referans Veliefendi’ olacak.

Referans Veliefendi projesi ile ilgili olarak arsa satış karşılığı 179 milyon 207 bin 921 TL+KDV toplam gelir öngörülüyor. Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Biskon Yapı A.Ş. arasında 04 Mayıs 2012 tarihinde, Biskon'un Halk GYO ile yaptığı sözleşmeden elde edeceği yüzde 49,50 gelir payından tüm maliyet unsurları düşüldükten sonra kalan net karın yüzde 90'ı karşılığında, Referans Veliefendi projesinin inşaat işleri hariç, finansman, konsept ve dizayn, satış ve pazarlama faaliyetlerinin yürütüleceği "İş Geliştirme ve Kar Paylaşımı Stratejik İş Ortaklığı" sözleşmesi imzalandı.

Referans Veliefendi projesinin ayrıntıları henüz açıklanmadı. Projenin satış ofisi için hazırlıklar sürüyor.

http://kilergyo.com/tr/default.aspx

http://www.biskonyapi.com/tr/default.aspx



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri