16 / 04 / 2024

Viatrans Eski Likör Projesi Altın Bina Sertifikası aldı!

 Viatrans Eski Likör Projesi Altın Bina Sertifikası aldı!

Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi’nin Eski Likör Fabrikası arazisinde gerçekleştirdiği gayrimenkul projesi, Altın Bina Sertifikası aldı...


Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi Eski Likör Fabrikası projesi, yeşil bina konusunda dünyanın kapsamlı sertifikalarından olan Alman Sürdürülebilir Bina Sistemi Sertifikası DGNB’den “Altın Bina Sertifikası” almaya hak kazandı. Türkiye’nin ilk DGNB Sertifikası alan gayrimenkul projesi Viatrans, çevreye ve sürdürülebilir kalkınmaya duyarlı projesi ile İstanbul’da yaklaşık 100 yıllık tarihi bir bahçede yaşam imkanı sunuyor. Bronz, Gümüş ve Altın Kategorilerine sahip olan DGNB, Altın Sertifikasını, dünyanın sayılı gayrimenkul projelerine, doğaya ve sürdürülebilir kalkınmaya gösterdikleri kapsamlı özen nedeniyle veriliyor.


Türkiye’nin yeşili koruyan, ilk DGNB sertifikalı projesi

Münih Expo Real Fuarı’nda gerçekleştirilen törende sertifikayı DGNB Türkiye Temsilcisi Duygu Erten’in elinden alan Viatrans-Meydanbey Ortak Girişimi Genel Müdürü Polat Gülman projenin doğayı ve yeşili korumaya yönelik hassasiyetini Alman Sürdürülebilir Bina Sertifikası Sistemi (DGNB) ile resmileştirdiklerini belirtti. Gülman, “İstanbul’un doğal ve kültürel mirasına sahip çıkmak şirket politikalarımızın başında geliyor. Viatrans olarak yeni kültür, yaşam ve moda merkezi haline getireceğimiz projemiz ile İstanbul’a yaşayanların mutlu olduğu ve çevresiyle uyumlu, sürdürülebilir bina kazandıracağız. Bu konuyla ilgili olarak  Alman titizliği ile geliştirilmiş olan DGNB Yeşil Bina Sistemine son derece güveniyoruz” dedi. 




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri