03 / 05 / 2024

Üsküdar Altunizade'de Bilgen Konutları'nda 300 bin TL'ye daire! İcradan!

Üsküdar Altunizade'de Bilgen Konutları'nda 300 bin TL'ye daire! İcradan!

T.C. Üsküdar 3. İcra Müdürlüğü, İstanbul ili Üsküdar ilçesi Altunizade mahallesinde yer alan Bilgen Konutları'nda bulunan daireyi 300 bin TL'den satışa çıkardı. Satış, 05 Aralık 2011 Pazartesi günü 13:30-13:45 saatleri arasında yapılacak


Verilen ilan şöyle;

T.C. ÜSKÜDAR 3. İCRA MUDÜRLÜĞÜ'NDEN TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI DOSYA NO: 2009/411TAL.

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri: Bir borç nedeni ile İPOTEKLİ bulunan aşağıda vasıfları yazılı taşınmaz açık artırma suretiyle satılacak olup, ilanın birer sureti borçluya ve alacaklıya ve taşınmazın tapu siciline kayıtlı bulunan alakadarlarının tapuda kayıtlı adresleri varsa bu adreslerine tebliğ edilmek üzere postaya verilmiş olup, alakadarların adreslerinin tapuda kayıtlı olmaması halinde ya da kayıtlı olmasına rağmen adresin yetersizliği nedeni ile iade edilerek Tebligat Kanunun 35.maddesine göre aynı adrese tebliğ imkanı da olmayanlar hakkında ayrıca adres tahkiki yapılmayıp (İİK:md.127) gazetedeki satış ilanı tebligat yerine kaim olacaktır.

Tapu Kaydı: istanbul ili, Üsküdar ilçesi, Altunizade mahallesi, 169 pafta, 1164 ada, 151 parsel sayılı, 9.993,95 m2.Yüzölçümlü arsa vasfından taşınmazda 40/9600 arsa paylı, D-Blok, bodrum kat, (2) bağımsız bölüm no'lu dairenin tamamıdır.

İmar Durum: Üsküdar Belediye Başkanlığı imar ve Şehircilik Müdürlüğünün dosyada mevcut 06/10/2011 tarih ve -2011/6051 sayılı yazılarına göre söz konusu yer; 18/03/1991 t.t.li 1/1000 ölçekli Altunizade Bölgesi Uygulama imar Planında; 23/07/2004 t.t.li ve 1/1000 ölçekli plan tadilatında TAKS: 0.25, KAKS: 2,50 yapılanma koşullarında H=serbest irtifada ayrık nizam yapılanma ile konut alanında kalmaktadır, denilmektedir.

Halihazır Durum: Söz konusu taşınmaz Üsküdar ilçesi, Barbaros mahallesi, Başkan sokağı üzerinde kain 169 pafta, 11/64 ada, 151 parsel sayılı 9.993,95 m2.miktarlı arsa üzerinde inşa edilmiş olan BİLGEN KONUTLARI isimli kat irtifaktı bahçeli betonarme karkas blok apartmanlardan D-Blok, Bodrum katta, 40/9600 arsa paylı, (2) no'lu dairenin tamamıdır, Ana bina 2 bodrum+zemin+9 normal kattan ibaret tamamı 12 katlı, bahçeli betonarme karkas blok apartman olup, dış cephesi ısı izolasyonlu sıvalı-boyalı, üzeri ahşap oturtma çatı üstü PVC kaplıdır. Binaya bahçe içinden 6 basamak çıkılarak alüminyum doğramalı camekanlı cümle giriş ve rüzgarlık kapılarından girildikten sonra yarım kat (9 basamak) merdiven ile zemin kata çıkılmaktadır. Katlar arası mermer basamaklı ve alüminyum korkuluktu merdivenleri ile bina içinden mermer basamaklı ve demir korkuluktu yangın merdivenleri vardır. Binanın ikinci bodrum katında kapıcı dairesi ve sığınak, diğer katlarında mesken olarak kullanılan dörder daire vardır. Binada elektrik, su, doğalgaz girişi ve çift asansör teşkilatı mevcut olup, faaldir. Parsel etrafı duvar, üzeri demir parmaklık ile muhafazalı olup, site içinde spor ve yeşil alanlar ile yer altında kapalı otopark vardır. Dairede giriş holü, koridor, mutfak, banyo, WC, salon ve biri banyolu 3 oda mevcut olup, net, 135 m2.miktarlıdır. Giriş holü, koridor ve mutfak zeminleri seramik, duvarları boyalı, tavanları kartonpiyerli olup, üzeri granit kaplı mutfak tezgahı ve dolapları vardır. Banyolar ile VVC zeminleri seramik, duvarları fayans kaplı olup, normal banyoda küvet, klozet, lavabo, yatak odası banyosunda duşakabin, lavabo, VVC'de alaturka tuvalet taşı ve lavabo vardır. Salon ve odaların zeminleri laminant parke, duvarları boyalı, tavanlar kartonpiyerlidir. Mutfak önünde zemini beton, etrafı duvar korkuluklu balkonu vardır. Dairenin kapıları Amerikan kapı, cümle giriş kapısı çelik kapı, pencereleri PVC doğramalı, çift kat ısı camlıdır. Dairede elektrik, su ve doğalgaz kat kaloriferi tesisatı mevcut olup, faaldir.

Taşınmazın Kıymeti: Söz konusu (2) no'lu dairenin kıymeti itiraz üzerine Üsküdar 2. icra Mahkemesinin 29/09/2010 tarih ve 2010/482-2010/687 sayılı kararı ile 300.000,00 TL (YalnızüçyüzbinTürkLirası) olarak belirlenmiş olup, satışa bu kıymet üzerinden arz edilmiştir. Satış Şartları

1- Satış 05.12.2011 Pazartesi günü saat: 13:30'dan 13.45'e kadar Üsküdar 3. İcra Müdürlüğünde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60' ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın tahhüdü saklı kalmak şartiyle 15.12.2011 Perşembe günü saat: 13:30' dan 13:45' e kadar Üsküdar 3. İcra Müdürlüğünde ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar kesin ve süresiz banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcıya istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. % 1 Katma Değe/ Vergisi ( Satış sırasında KDV oranları değiştiği takdirde bu oran uygulanmak kaydıyla), ihale damga resmi, tapu alım harcı ile tapu tescil ve teslim masrafları alıcıya aittir. Tapu satım harcı ile tellaliye resmi ve varsa taşınmazın aynından doğan birikmiş vergi borçları satış bedelinden ödenir.

3- ipotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve İflas Kanununun 133.ncü maddesi gereğince ihale kararı icra müdürü tarafından kaldırılır, ihaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri, teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen sorumludurlar, ihale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairece tahsil olunur. Bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden tahsil olunur.

5- Şartname, artırmadan evvel en az on gün müddetle herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyene bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2009/411 Talimat sayılı dosya numarasıyla Üsküdar 3. icra Müdürlüğüne başvurmaları ilan olunur.

(*) (İİK.md. 126)

(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

(*) Bu örnek, bu yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan örnek 64'e karşılık gelmektedir.

(Basın: 64928)

İlanı incelemek için tıklayın!