29 / 03 / 2024

Ordu-Giresun Havalimanı'nın gayrimenkul fiyatlarına etkisi!

Ordu-Giresun Havalimanı'nın gayrimenkul fiyatlarına etkisi!

Türkiye'nin deniz üzerine dolgu yöntemiyle inşa edilen ilk havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın, bulunduğu Gülyalı ilçesinde gayrimenkul fiyatlarını artırdığı bildirildi.


Günyalı Belediye Başkanı Şen, "Havalimanının ilçemizde hizmete girmesiyle o günden bugüne arsa ve emlak fiyatları ger geçen gün artıyor" diye konuştu. 


Ordu'nun Gülyalı ilçesinde 2011'de temeli atılan Türkiye'nin önemli prestij projelerinden Ordu-Giresun Havalimanı, 22 Mayıs 2015'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla hizmete açıldı. 


Denizin doldurulmasıyla inşa edilen havalimanı sayesinde Gülyalı da yatırımcıların gözdesi oldu. İlçede arsa fiyatlarında da önemli ölçüde artış yaşandı.


Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, doğal güzelliklere sahip ilçenin büyük bir projeyle değerinin arttığını söyledi.


Fiyat artışı 


İlçedeki emlak fiyatlarında artış olduğuna dikkati çeken Şen, sözlerini şöyle sürdürdü:


"2015 yılında havalimanının ilçemizde hizmete girmesiyle o günden bugüne arsa ve emlak fiyatları her geçen gün artıyor. Bu sadece havalimanından değil, bölge halkımız 'sahilde benim de bir evim, bir meskenim olsun' düşüncesinde. Bir de Karadeniz Sahil Yolu üzerinde özelikle yeme içme mekanlarının, konaklama tesislerinin karayolu kenarında olmasından kaynaklanıyor. Beklentilerimiz elbette ki çok yüksek. Havalimanı hizmete girdikten sonra yatırımcılar ilçeye yoğun şekilde gelmeye başladı. Gelen yatırımcılar özellikle yeme içme mekanları ve konaklama tesisleri yapma konusunda arsa arayışı içerisindeler. Tabii ki fiyatların yüksek oluşu bu durumu olumsuz yönde etkiliyor."Şen, yatırımcı iş adamları ve arazi sahipleri arasında bir köprü görevi üstlendiklerini dile getirdi.


Türkiye'nin prestij projelerinden biri olan Ordu Giresun Havalimanı ile arsa fiyatlarının yükseldiğini vurgulayan Şen, "Havalimanı açılana kadar burada karayolu kenarında bir dönüm arsa 100 ile 250 bin lira arasında alınabiliyordu ama şu anda 1 milyon liradan aşağı fiyat söylenmez" ifadesini kullandı.



Günboyu 



Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı