29 / 04 / 2024

Katip Çelebi Üniversitesi öğrencileri ulaşımda sıkıntı yaşıyor!

 Katip Çelebi Üniversitesi öğrencileri ulaşımda sıkıntı yaşıyor!

İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan'ın ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Şenocak, Üniversitelerle de iyi ve sıcak ilişkiler kurduklarını belirten Şenocak, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi çalışanları ve sayıları 4 bine ulaşan öğrencilerin ulaşım sorunu yaşadığını dile getirdi.


İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan'ı makamında kabul eden Memur Sen İl Temsilicisi Abdurrahim Şenocak, üniversitenin öğrenci ve çalışanlarının ulaşım sorunları yaşadığını belirterek, "Bu sıkıntıları kenti yöneten yerel yöneticiler çözmeli" dedi. İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan'ın ziyaretinin ardından açıklamalarda bulunan Şenocak, Üniversitelerle de iyi ve sıcak ilişkiler kurduklarını belirten Şenocak,  İzmir  Katip Çelebi Üniversitesi çalışanları ve sayıları 4 bine ulaşan öğrencilerin ulaşım sorunu yaşadığını dile getirdi. 


Şikayetler geliyor 


Şenocak, "Üniversiteye giden yürüme yolları çok güvenli değil. Kız öğrencilerin tacizlere maruz kaldığına yönelik şikayetler geliyor. Üniversiteye ek otobüs seferleri konmasını istiyoruz. Öte yandan İZBAN hattının Egekent 2 ile Menemen durakları arasına da ara bir durak konulmalı" diye konuştu. Şenocak, akademisyenlerin ücretlerinin iyileştirilmesi konusunda da bir çalışma yürüttüklerini belirtti. 


Kız yurdu yapılacak


İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan ise, "Memur Sen'in, öğretim üyelerinin ücret iyileştirmesi için girişimleri var. Bunun için Sayın Şenocak'a teşekkür ediyoruz" dedi. Öğrencilerinin yurt ihtiyaçlarının giderilmesi için de çalışmalar yaptıklarını anlatan Akhan, "Yurt-Kur Müdürlüğü kampusümüzün yanında bir yer kiraladı. Burada 2 bini geçkin erkek öğrenci kalıyor. Biz de kız 


öğrencilerimiz için kampus içinde yap-işlet-devret modeliyle bir yurt yapacağız" dedi.


Yeni Asır