29 / 03 / 2024

Kadir Topbaş: Arnavutköy'e 4 yeni metro hattı yapılacak!

Kadir Topbaş: Arnavutköy'e 4 yeni metro hattı yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yatırımların yönetimdeki istikrarın sonucu olduğunu belirterek, Arnavutköy'e 4 yeni metro hattı daha geleceğini, Topkapı-Habipler Tramvayı'nı da Vezneciler'e kadar uzayacak bir metro hattına çevireceklerini bildirdi.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: "Buraya 4 yeni metro hattı daha gelecek. Bunlara ek olarak şu an çalışan Topkapı-Habipler Tramvayı'nı da Vezneciler'e kadar uzayacak bir metro hattına çevireceğiz" dedi.


Arnavutköy'deki toplu açılış töreninde konuşan Topbaş, İstanbul'a 11 yılda, 1 milyar 853 milyon lirası Arnavutköy'e olmak üzere toplamda 68,5 milyar lira yatırım yaptıklarını anlattı. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl da 12,5 milyar lira yatırım yapacağını vurgulayan Topbaş, "Hamdolsun kasamızda paramız var ve devlete zamanı gelen bir kuruş borcumuz yok. Türkiye genelindeki bütün yatırımların yüzde 24'ünü belediye olarak tek başına yapıyoruz. Yönetimde istikrar olmasaydı bu yatırımlar, bu metrolar olmazdı" diye konuştu.


Kente 11 yılda yapılan yatırımların AK Parti hükumetlerinin istikrarının bir eseri olduğunu vurgulayan Topbaş, "Geçmişte belediye maaş ödeyemiyordu zira o dönemde koalisyonlar vardı. Kısa sürede dağılan hükümetler vardı. Yönetimde istikrar yoktu. Türkiye'de istikrarı siz oluşturdunuz. Bunun getirisi olarak da biz bu şehre metrolar yaptık, hizmetler getirdik. Biz söylemiyoruz, yapıyoruz" ifadelerini kullandı.


Topbaş, muhalefet partilerinin vaatlerini eleştirerek, "bunların geçmişini milletin iyi bildiğini, susuz, hava kirliliği olan İstanbul'u çok iyi hatırladığını" söyledi. Kadir Topbaş, "Birilerinin biriken çöp gazlarını patlatıp facialara neden olurken, kendilerinin çöp gazından elektrik üretmeye başladıklarını" aktardı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kaynak olarak çok iyi durumda olduğunu dile getiren Topbaş, belediye olarak borçlanma oranlarının altında olduklarını, hala borçlanma hakları bulunduğunu söyledi. "Daha hızlı metro yapabilmek için borç alalım" dediğini ve Avrupa Yatırım Bankası'ndan çok düşük faizli ve uzun vadeli kredi almayı düşündüklerini belirten Topbaş, bu borcu da hiçbir devlet garantisi olmadan sadece kendisinin imzasıyla alabildiklerini kaydetti. 


Büyükşehir olarak ilçe belediyelerine asfalt yapımı için 200 milyon lira yardım yapma kararı aldıklarını dile getiren Topbaş, "Yardım yaparken parti ayrımı gözetmiyoruz. İstanbul'un her noktasında hizmetlerimiz aralıksız sürüyor. Sadece AK Partili belediyelere değil, bütün İstanbul'a hizmet götürüyoruz" dedi.


İstanbul'a 400 yeni otobüs almaya karar verdiklerini belirten Topbaş, "Özellikle yerli yapım otobüsleri tercih ediyoruz. Bunun ekonomimize de büyük bir katkısı oluyor" ifadelerini kullandı.


Konuşmasında Arnavutköy'e yapılan yatırımlara değinen Topbaş, "Buraya 4 yeni metro hattı daha gelecek. Bunlara ek olarak şu an çalışan Topkapı-Habipler Tramvayı'nı da Vezneciler'e kadar uzayacak bir metro hattına çevireceğiz" bilgisini verdi.


Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, İlçe Kaymakamı Kasım Fikret Dayıoğlu ve vatandaşların katılımıyla gerçekleşen tören, yapımı tamamlanan ve yeni temeli atılacak yatırımlar için kurdele kesilmesiyle son buldu.


AA