28 / 03 / 2024

İzmir'in en uzun tüneli ihalesine 24 firma teklif verdi!

İzmir'in en uzun tüneli ihalesine 24 firma teklif verdi!

İzmir'de, Buca ilçesi ile Bornova'yı birbirine bağlayacak 7 kilometrelik yeni yol projesinde yer alan 2 buçuk kilometrelik derin tünel için ihale yapıldı. Kent trafiğine büyük rahatlık getirecek bu dev projeye tam 24 firma talip oldu


İzmir Büyükşehir Belediyesi, 'Buca-Onat Caddesi ile Şehirlerarası Otobüs Terminali ve Çevre Yolu Arası Bağlantı Yolu' olarak adı verilen ve bünyesinde en uzun tüneli de barındıracak proje için ilk yapım ihalesini gerçekleştirdi. İki ayrı etapta ihale edilecek projenin, 2 buçuk kilometre uzunluğundaki tünelinin kapsayan kısmının ihalesinde 24 firma teklif verdi. İhalede en yüksek teklif 157 milyon 89 bin 238 TL olurken, en düşük teklif ise 109 milyon 495 bin 350 TL'de kaldı.

 

Yer tesliminden sonra 650 günde tamamlanacak 

İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni projeyle Homeros Bulvarını otogara kadar uzatırken, Buca ile Bornova arasında kalan bölümü de derin tünelle geçecek. 2 buçuk kilometrelik iki adet tüp tünel, aynı zamanda tamamı kent sınırları içinde olan en uzun kara yolu tüneli olacak. Tünel projesi sayesinde yol güzergahında kalan 250 civarındaki ağaca dokunulmayacak. Buca Ufuk Mahallesi ile Bornova Çamkule arasında kalan bölümde gerçekleştirilecek derin ve çift tüp tünel projesinin bir diğer avantajının ise bu bölgedeki kamulaştırma ihtiyacını da ortadan kaldırması olarak belirtildi. Tünel projesi yer tesliminin ardından 900 günde, iki adet viyadük, iki adet alt geçit, bir adet üst geçit yapılması işlerini kapsayan ikinci etabın ise yine yer tesliminden itibaren 650 günde tamamlanacağı kaydedildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu ihaleyi ise 22 Aralık Perşembe günü gerçekleştireceğinin duyurdu.

 

Trafiği rahatlatacak

İzmir trafiğine büyük rahatlama getirecek yeni güzergah Buca Onat Caddesinden başlayarak otogara kadar uzanacak ve Buca, Bornova ile Konak ilçelerinden geçecek. Büyük bir bulvar olarak açılacak yeni yol, 35 metre genişliğinde ve (3 gidiş - 3 geliş) toplam altı şeritli olarak hizmete açılacak. Çamlık, Mehtap, İsmetpaşa, Ferahlı, Ulubatlı, Mehmet Akif, Saygı, Atamer, Çınartepe, Merkez, Zafer, Birlik, Koşukavak, Ufuk, Çamkule, Meriç, Yeşilova ve Karacaoğlan mahalleleri aşılarak Bornova Kemalpaşa Caddesi’nden Otogar’a bağlantı sağlanacak.


Star



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler