04 / 05 / 2024

BiTaksi'nin hedefi günde 35 bin yolcu!

BiTaksi'nin hedefi günde 35 bin yolcu!

Yolcu ve taksiciyi buluşturan BiTaksi’nin CEO’su Nazım Salur, “Şu anda 700 bin seyahatin yüzde 1’i bizden geçiyor. Hedefimiz 2015’te yüzde 5’e çıkarmak. Bu da günde 35 bin yolcu eder” dedi.


BiTaksi; yolcu arayan taksiciyle, taksi arayan yolcuyu gerçek zamanlı buluşturan bir uygulama. Cep telefonlarına uygulamayı indiren yolcular tek bir tuşa basarak taksi çağırabiliyor. Ödemesini nakit ya da kredi kartıyla yapabiliyor. Mart 2013’te devreye giren uygulamayı 900 binin üzerinde kişi indirdi.  İstanbul  ’da 10 bin, Ankara’da 1.000 taksi sürücüsü sisteme kaydedildi. Bunların 6 bini aktif çalışıyor. BiTaksi’nin CEO’su Nazım Salur, sistemi büyütmeyi istediklerini belirterek “Şu anda 700 bin seyahatin yüzde 1’i bizden geçiyor. Hedefimiz 2015’te bu rakamı yüzde 5’e çıkarmak. Bu da günde 35 bin yolcu eder” dedi.

 

Hem yolculara hem taksi şoförlerine hızlı, kolay ve güvenli bir yolculuk imkanı sağladıklarını kaydeden Salur, “BiTaksi kullanıcıları taksi çağırdığı anda plaka numarası ve sürücü resmini telefonlarının ekranlarında görebiliyorlar. İsterlerse öncesinde ödeyecekleri tutarı hesaplayabiliyorlar” diye konuştu.

 

Şu an için pazarın çok büyük kısmının BiTaksi’ye ait olduğunu da anlatan Salur, “Pazar halen küçük ve oluşma aşamasında. Yeni rakiplerin de gelmesi piyasanın daha hızlı büyümesini sağlayacak. Yeter ki adil rekabet ortamı olsun” dedi.

 

YERLİ VE YABANCI YATIRIMCI KAPIDA

 

60 KİŞİLİK bir ekip olduklarını anlatan Nazım Salur, yatırımcılardan büyük ilgi gördüklerini söyledi. Salur, “İnternete yatırımlarıyla öne çıkan Hasan Aslanoba, 2 milyon dolarlık yatırımla yüzde 20 hissedarımız oldu. Yüzde 5 hisseyi de gittigidiyor.com’un kurucularından Serkan Borançılı’ya sattı. Kapımızda yabancılar da var, görüşmelerimiz sürüyor. Bu alanda en tanınan marka olan Uber’in değeri 40 milyar doları aşmış. Bu işin değerlenmesi bizim de değerimizi artırıyor” diye konuştu.

 

ŞOFÖRE ÖDÜL DE CEZA DA VAR...

 

NAZIM Salur, müşteri memnuniyetinin çok önemli olduğunu belirtti. Salur, “Şoförleri seçerken bu hususa özel önem veriyoruz. Karşılıklı imzaladığımız bir mutabakat söz konusu. Bu mutabakatta şoförler, müşterilere kibar davranma, trafik kurallarına uyma, müşteriye nereye gideceklerini sormama gibi konularda yazılı söz veriyorlar. Prensiplerimize uymayan sürücülere uyarı, 3 gün ve 7 gün uzaklaştırma gibi yaptırımlarımız var. Olumsuz davranışlarına devam eden sürücüleri de sistem dışına alıyoruz. Başarılı olanlara ise cep telefonu, TV gibi hediyeler veriyoruz.”

 

İŞİTME ENGELLİLERE ÖZEL GÜNCELLEME

 

NAZIM Salur, işitme engelli vatandaşlar için bir güncelleme geliştirdiklerini belirterek şöyle devam etti: “Güncelleme ile BiTaksi uygulaması, işitme engeli bulunan yolcuların uygulama üzerinden taksi şoförleriyle yazılı mesajlaşmasına da olanak vererek, konum bilgileri ya da yol güzergahları gibi bilgileri paylaşmasını sağlıyor. Yolcu sisteme işitme engelini belirtme seçeneğine tıklayarak kaydoluyor, şoförler işitme engeli bulunan yolcunun çağrısını özel bir işaretle görüyor. Güncellemede ayrıca, yolcular ve şoförlerin hızlı mesajlaşabilmesi için hazır mesaj menüsü de bulunuyor. Taksi çağırmaları için işitme engelliler dışında görme engelli vatandaşlarımız için de bir güncelleme çalışması yapıyoruz.”