26 / 04 / 2024

Başkentray seferleri 15 dakikada bir olacak!

Başkentray seferleri 15 dakikada bir olacak!

Başkentray seferleri 15 dakikada bir gerçekleştirilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkentray Açılış Töreni'nde, "İlk etapta 15 dakikada bir olacak trenlerin hareket aralığı gerekirse 5 dakikada bire kadar indirilecek" dedi.


Bugün düzenlenen törenle hizmete açılan Başkentray'ın 24 Nisan'a kadar ücretsiz olduğunu açıklayan Erdoğan,Başkentray'ın Ankara'ya ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.


Başkentray seferleri 15 dakikada bir olacak!


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkentray'da ilk etapta 15 dakikada bir olacak trenlerin hareket aralığının gerekirse 5 dakikada bire kadar indirileceğini açıkladı.


Başkentray seferleri 15 dakikada bir olacak!

"Her taraf pırıl pırıl olacak" 


Başkentray ile Kayaş'tan Sincan'a 49 dakikada ulaşım sağlanacak.  Erdoğan, Başkentray altyapısının aynı zamanda yüksek hızlı trenin Eryaman-Gar mesafesini de kısalttığını söyled. Erdoğan sözlerine şu şekilde devam etti; "İlk etapta 15 dakikada bir olacak trenlerin hareket aralığı gerekirse 5 dakikada bire kadar indirilecek. Hem zamandan kazandıracak hem de konforlu seyahate imkan hazırlayacak hizmetin bir kez daha hayırlı olmasını diliyorum. Bu muhteşem katılım bu projenin ne kadar önemli olduğunu da ortaya koyuyor. Geçtiğimiz 15 yılda ülkemizin her köşesi gibi Ankara'ya da şehircilik bakımından adeta çağ atlattık. Çevresi gecekondularla kuşatılmış, havası kirden, dereleri kokudan, sokakları pislikten geçilmeyen bir şehirden başkentlik sıfatına yakışan görüntüye kavuşan bir Ankara'ya geliyoruz. Bakın geldik demiyorum. Şimdi, kentsel dönüşüm diyoruz, yerinden dönüşüm diyorum. İnşallah bu görülen bütün yerlerde yerinden dönüşümü gerçekleştireceğiz ve her taraf pırıl pırıl olacak. Benim kardeşim, vatandaşım da modern bir hayatı yaşayacak."


Başkentray seferleri 15 dakikada bir olacak!