28 / 03 / 2024

3. Havalimanı'na sayılı günler kaldı! İlk uçak 26 Şubat'ta inecek!

 3. Havalimanı'na sayılı günler kaldı! İlk uçak 26 Şubat'ta inecek!

3. havalimanında inşaat çalışmalarının yüzde 80'i tamamlandı. 29 Ekim'de açılacak olan havalimanına ilk uçak 26 Şubat'ta inecek..


Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Funda Ocak, İstanbul Yeni Havalimanı hakkında açıklamalar yaptı. 


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Funda Ocak, açılışı için hedefin 29 Ekim 2018 olduğunu belirterek, "O tarihte bu havalimanımız açılacak. Bütün gelişmeler ve çalışmalar da bu konuda herhangi bir öteleme ve aksama olmayacağını açık seçik ortaya koyuyor." dedi.


Funda Ocak, İstanbul Yeni Havalimanı için dünyanın gözünün üstünde olduğunu, Türkiye'nin başarı öyküsünü bu proje ile herkese göstereceğini ifade ederek, birinci etap inşaatın yüzde 80'inin tamamlandığını da sözlerine ekledi. 


İlk uçuş 26 Şubat'ta


Tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olma özelliğine sahip olacak olan 3. havalimanında sona gelindi. 29 Ekim'de açılacak olan havalimanına ilk uçak 26 Şubat'ta inecek. 


3. havalimanı ışıkları yandı


Yapım çalışmaları tam gaz devam eden 3. Havalimanı'nda dün akşam gün batımıyla birlikte tarihi bir an da  yaşandı. Hürriyet Gazetesi'nden Uğur Cebeci'nin haberine göre, yapımı tamamlanan pistin ışıklandırma sistemi ilk defa bugün devreye alındı. İGA ekibi ıist ışıklarının önünde poz verdi. 


İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu çalışmalar hakkında bilgi verdi. Akçayoğlu pist ışıklandırmasının 3 bin 750 metre uzunluğunda, 60 metre enindeki ilk piste başarıyla yapıldığını söyledi. 


 3. Havalimanı

 



Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı