29 / 03 / 2024

Ordu'da hedef 1 milyon turist!

 Ordu'da hedef 1 milyon turist!

Ordu Valisi Kenan Çiftçi, son yıllarda turizm alanında cazibesini arttıran Ordu’ya yılda 250 bin turist geldiğini belirterek, “Bundan sonra hedefimiz 1 milyon turist gelmesini sağlamak” dedi...



Ordu Valisi Kenan Çiftçi, son yıllarda turizm alanında cazibesini arttıran Ordu’ya yılda 250 bin turist geldiğini belirterek, “Bundan sonra hedefimiz 1 milyon turist gelmesini sağlamak” dedi.


Ordu’da turizmi geliştirmek konusunda düzenlenen toplantı Vali Kenan Çiftçi başkanlığında yapıldı. Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Kenan Çiftçi, Vali Yardımcısı Fatih Görmüş, İlçe Kaymakamları, İl Kültür ve Turizm Müdürü Erkan Gülderen katıldı.


EKO-TURİZM KÖYLERİ BELİRLENECEK


Toplantıda bir konuşma yapan Vali Kenan Çiftçi, havalimanı, çevreyolu ve Dereyolu çalışmalarının bitmesiyle birlikte Ordu'nun çehresinin değişeceğini belirtti. Çiftçi, özellikle Kabakdağ, Kayabaşı ve Saraycık'ta uygulanmaya başlanan doğal kaynakların sürdürülebilirliğini güvence altına alan, bunun yanı sıra yerel halkın ekonomik kalkınmasına destek olma imkanı sunan, sosyal ve kültürel bütünlükleri koruyup gözeten bir yaklaşım olan eko-turizmin diğer köylerde de uygulanması gerektiğini vurguladı.


Kaymakamlardan görev yaptıkları ilçede eko-turizm'in uygulanacağı bir köy seçmelerini isteyen Vali Kenan Çiftçi, eko-turizmin uygulanacağı köylerde yaşayanlara ilk olarak ev pansiyonculuğu ile ilgili bir eğitim verilmesi, köy halkının ikna edilmesi, tanıtım sitelerinin kurulması, reklam, turistik tanıtımlarda bulunulması ve toplumun her kesiminden insanlarla istişare yapılması tavsiyesinde bulundu.


OTELLER 1 AY DOLU 11 AY BOŞ


Turizmde ilk akla gelen şehrin Antalya olduğunu ve 1971 yılında zamanın Valisi Hüseyin Öğütcen'in Antalya'ya turist gelmesi için başlattığı altyapı çalışmaları sonucunda bugünkü rakamın 13 milyona ulaştığını ifade eden Vali Kenan Çiftçi, şöyle konuştu: "Ordu'yu diğer iller ve ülkelerle kıyaslama yaptık. Bizim onlara göre üstün ve zayıf yanlarımız bulunuyor. 7 bin 500 yatağımız var, gelen turist sayısı 250 bin. Bu yataklar sadece 1 ay dolu, 11 ay boş kalıyor. Hiç yatırım yapmadan insanımızı eğiterek, sadece turizm yapılabilecek ve bundan para kazanılabileceğini göstererek, insanlarımıza turizmin ne olduğunu anlatarak, bazı köylerde de eko-turizmin uygulanması arzumuz. Kaymakamlarımız kendi ilçelerinde öğretmenlerin, imamların, muhtarların ve halkın desteğiyle bir köy bularak farklı anlatımlarla turizmin, eli, kolu olacaklar. Bizim bütün değerlerimizi anlatmak için tekrar turizm başlığı altında yüzlerce projenin çıkacağı bir işe daha başlıyoruz."


HEDEF 1 MİLYON TURİST


Vali Çiftçi,"Turizmde 250 binli rakamları ilk hedefte 1 milyon, akabinde 2 milyon üstüne çıkarmak için arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Ordumuza güzel şeyler katmayı düşünüyor, ekonominin bu vesileyle canlanmasını arzu ediyoruz" açıklamasında bulundu.



61 Medya