19 / 04 / 2024

Ordu turistlerin yeni adresi oldu!

Ordu turistlerin yeni adresi oldu!

Marka Kent Ordu Projesinin Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik yaptığı açıklamada "Ordu çok güzel bir şehir, herkesin zevkine hitap edecek turizm alternatifleri bulunuyor" dedi


Marka Kent Ordu Projesinin Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik: "Ordu çok güzel bir şehir, herkesin zevkine hitap edecek turizm alternatifleri bulunuyor" Tarihi yerleri, doğal güzellikleri, denizi, akarsuları, yaylaları ve kültürel zenginlikleriyle ünlü Ordu, alternatif turizm seçenekleriyle bu yaz yerli ve yabancı turistlerin yeni adresi olacak. Deniz, yayla, tarih ve kültür turizminin bir arada olduğu ve birbirinden farklı turizm alternatiflerinin bulunduğu Ordu'ya bu yaz turist akacak. Şehre gelen turistlerin beklentilerinin karşılanabilmesi için bir dizi çalışma başlatıldı. Bu çalışmaların hayata geçirilmesi için DOKA'nın finansal desteğiyle Ordu İl Özel idaresi ve Kültür Turizm Müdürlüğü'nün işbirliğiyle kapsamlı bir Turizmde Markalaşma projesi oluşturuldu. Bu proje kapsamında kurulan Marka Kent Ordu ekibinin yürüttüğü çalışmalarla birlikte, şehirdeki turistik işletmeler ve turizmciler organize ediliyor, turistlerin gidecekleri mekanlardan eksiksiz hizmet alabilmeleri için yeni düzenlemeler yapılıyor. Proje çerçevesinde özellikle denize kıyısı olmayan Anadolu'nun iç kesimlerinden gelen turistlerin tercihi olan plajlar ve yurt dışından gelen turistlerin tercih ettiği yayla alanlarında yenileme ve düzenleme çalışmaları yürütülüyor. 


Farklı turist beklentilerine cevap verebilmek amacı ile profesyonel Seyahat acenteleri ve tur şirketleriyle görüşmeler gerçekleştirilirken, 12 ayrı paket tur alternatifi hazırlandı. 


Kişilerin veya grupların kişisel zevk ve tercihlerine göre alternatif güzergah ve programlar oluşturuldu. Bu çalışmalarla birlikte Ordu'da markalaşma sürecinin başladığını beliıten Marka Kent Ordu projesinin Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, "Ordu çok güzel bir şehir, herkesin zevkine hitap edecek turizm alternatifleri bulunuyor. Yayla, deniz, tarih, kültür, mantar safari, tıekking, kampçılık-çadırcılık, trap-atıcılık, balıkçılık, foto safari, yamaç paraşütü, eko turizm, huzur, gastronomi, binicilik, su altı dalışı, cip safari ve oryantring gibi farklı turizm alternatifleri olan bir ilimiz. Marka Kent Ordu ekibi olarak, biz bütün bu turizm alternatiflerine yönelik çalışmalar, paket turlar ve programlar hazırlıyoruz. Bu çalışmalarla birlikte artık Ordu'ya gelen her turist rahat edecek, güzel zaman geçirecek ve evine döndüğünde dostlarına unutulmaz deneyimini tavsiye edecek. Böylelikle Ordu turizmde bir marka haline gelecek, yeni bir turizm destinasyonu oluşmuş olacak. 


Projenin ilerleyen safhalarında turistlerin ilgisini çekecek afiş ve billboardlar hazırlanacak. Tatillerini rahatça planlayabilecekleri profesyonel bir turizm portalı oluşturulacak. Böylelikle Ordu'ya gelen bir turist, cep telefonundan dahi bu portala bağlanabilecek ve ihtiyacı olan bütün bilgilere ulaşarak istediği gibi gezebilecek" şeklinde konuştu. 


Adana Beş Ocak



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri