28 / 04 / 2024

Kemalpaşa turizmde zirveye oynayacak!

 Kemalpaşa turizmde zirveye oynayacak!

Kemalpaşa'nın İzmir'e çok daha yakın olacağını aktaran Başkan Uğurlu, "Hafta sonu ailesiyle ya da arkadaşlarıyla güzel bir gün geçirmek isteyen yurttaşlarımız ilçemize gelerek, dilerse piknik yapacak dilerse 'paintball' oynayacak" dedi.


Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, ilçenin doğal güzelliklerinin yanı sıra kültür turizmi anlamında da ciddi bir potansiyeli olduğuna dikkat çekerek kent kimliğini oluşturmada yeni açılımlar yapacaklarını söyledi. Uğurlu, "Kemalpaşa'nın mevcut potansiyelini ortaya çıkartarak, kentimizi turizm destinasyonlarından birisi yapacağız" diye konuştu. Kurudere, Kamberler ve Yiğitler köylerinde vatandaşlarla bir araya gelen ve projelerini anlatan Uğurlu, "Kemalpaşa'nın denizi yok ama muhteşem doğal güzellikleri var. Doğa turizmi anlamında muazzam parkurlarımız bulunuyor. İlçemize gelen yurttaşlarımız, başta spor faaliyetleri olmak üzere atlarıyla ya da ATV'leri ile rahatlıkla safari yapabilir. Bunun fiziki şartlarını oluşturmak için çalışıyoruz" diye konuştu. 


Saklı bahçe

Yapımı hızla devam eden yollar sayesinde Kemalpaşa'nın İzmir'e çok daha yakın olacağını aktaran Başkan Uğurlu, "Hafta sonu ailesiyle ya da arkadaşlarıyla güzel bir gün geçirmek isteyen yurttaşlarımız ilçemize gelerek, dilerse piknik yapacak dilerse 'paintball' oynayacak" dedi. Uğurlu, uzun vadede ilçenin markalaşacağını ve tanınırlığının daha da artacağını ifade ederken, "İlçemiz hem İzmir'in hem de bölgenin saklı bahçesi konumunda. Kemalpaşa ve Torbalı arasındaki Karabel Geçidi üzerinde bir Hitit kralını tasvir eden ve kaya üzerine oyulmuş bir kabartma bulunuyor. Burası sadece İzmir'in değil Ege'nin de en tarihi kalıntılarından biri. Bunun yanı sıra tarihi hamamı ve camisi; Nif Kalesi ve bir süre önce gün yüzüne çıkartılan M.S. 4. y.y dönemi antik kenti ile ilçemiz, güçlü köklü bir tarihe sahip. Bu noktaları turizme kazandırmalıyız" dedi



Yeni Asır



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler