19 / 04 / 2024

Karabulut Tekstil Kağıthane'de butik otel yapıyor!

 Karabulut Tekstil Kağıthane'de butik otel yapıyor!

İstanbul Çağlayan’daki fabrikalarını Levent’e taşıma hazırlığında olduklarını da aktaran Cem Karabulut, butik otel alanına da gireceklerini dile getiriyor. Kağıthane’ de fabrika projemizi otele çevirdik dedi...



Erkek ismiyle kadın hazır giyiminde söz sahibi olan bir marka, Ayhan... Elazığlı üç erkek kardeş Celal, Kenan ve Cem Karabulut tarafından kuruldu. Ayhan markasıyla iç pazara toptan satışla adım atan kardeşler, bugün bütün dünyaya ihracat yapar hale geldiler. 20 tane mağazası olan firma, yurtiçi ve yurtdışında pek çok dağıtıcıyla çalışıyor. Mısır, Libya, Moldovya, Rusya, Filistin, İsrail gibi pek çok ülkeye ürün satıyor.


Tasarım çok önemli

Firmanın ortaklarından Cem Karabulut, aslında babalarının hazır giyim kökenli olduğunu belirterek, şunları anlatıyor:

“Babam sipariş gömlek işi yapıyordu. Büyük markalara fason üretim de gerçekleştirdi. Ama bir süre sonra işleri bozuldu ve geriye bir şey kalmadı. Biz de kardeşler olarak sıfırdan başladık. Hazır giyime perakende tarafında atıldık.

Sarıyer’de küçük bir butik açtık. Daha sonra babamın bilgisini kullanarak gömlek yapmaya başladık. Zamanla büyüdük ve mağaza zinciri kurduk. Abilerimden birinin ikinci adı olan Ayhan’ı marka olarak kullandık. Bu kadar büyüyünce markayı değiştiremedik. Müşterilerimiz bu etiketi görmeyince ürün almak istemiyor. Bu nedenle adını değiştirmek istemedik.”

Şu anda haftada 30 bin, ayda 120 bin parça ürün satışı yapan Ayhan Tekstil, günlük kadın giyiminde söz sahibi markalardan biri. Üç kardeşin hedefi biri gece kıyafeti, diğeri de günlük spor giyim olmak üzere iki yeni marka yaratmak. Cem Karabulut, geçen yılki cirolarının 16.5 milyon TL olduğunu da aktararak, bu yıl yüzde 10’luk büyüme beklediklerini dile getiriyor. 121 kişiye de istihdam sağlıyorlar.

Türk tekstil sektörünün daraldığı bir dönemde nasıl başarılı olduklarıyla ilgili de Karabulut, şunları aktarıyor: “Fiyatımız uygun, kalitemiz yüksek. Tasarıma ve kalıplara önem veriyoruz. Modayı takip eden kreasyonlar çıkarıyoruz. Çeşidimiz çok, her kesime hitap ediyoruz. Kabanlar, paltolar, ceketler, etekler, pantolonlar, elbiseler, gömlekler, bluzlar ve bunun gibi bir kadının ihtiyacı olan her şeyi bizde bulması mümkün. Zaten marka olarak bu kadar büyümemizin en önemli nedenlerinden biri de geniş ürün yelpazemiz.”



 


Moda çok hızlı değişiyor

Sektörün çok dinamik olduğunu ve artık 12 ayın hepsinde yeni bir kreasyon çıkarmak gerektiğini de vurgulayan Cem Karabulut, “Yurtdışına gidip dönüyoruz o süreçte bile her şey değişiyor. Eskisi gibi değil, devamlı yeni tasarım ve model sunmak gerekiyor. Bunu başarabilenler ayakta kalıyor” saptamasını yapıyor.

Karabulut, hazır giyim perakendesindeki gelişimi de değerlendirerek, “Türkiye’de en önemli sorun sektörden çok fazla marka çıkmaması. Alışveriş merkezleri, cadde perakendeciliğini çok etkiledi. Cadde mağazaları ölmeye başladı. Artık küçük mağazacılık da bitti. Büyük, her şeyin bir arada bulunduğu mağazacılık konsepti yaygınlaşıyor. Bu da küçük perakendecileri zorluyor” diyor.


 


İki yeni marka daha geliyor

İki yeni marka yaratmak için çalışan Cem Karabulut, bu markalar için İtalya’dan tasarım ekibi getireceklerini, Ayhan yanında iki markaları daha olacağı bilgisini paylaşıyor. Tasarım odaklı markalardan birinin gece kıyafeti, diğeri de genç ve sportif bir marka olarak konumlandırılacak.

Cem Karabulut, şu anda sektörde ilk 100 firma arasında yer aldıklarını da belirterek, gelecek beş yıl içinde ilk 40 firma arasında olma hedeflerinin bulunduğunu belirtiyor. Karabulut, “Yurtdışında da en az yurtiçi kadar tanınan ve çok talep gören bir marka olmayı ve gururla ülkemizi temsil etmeyi istiyoruz. İlk mağazamızı Londra’da açmayı planlıyoruz” diyor.


 


Kağıthane’ye beş yıldızlı otel

İstanbul Çağlayan’daki fabrikalarını Levent’e taşıma hazırlığında olduklarını da aktaran Cem Karabulut, butik otel alanına da gireceklerini dile getiriyor. Karabulut, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Geçen yıl fabrikamızı taşımak içi Kağıthane’de yer aldık. Fakat konum gereği çok merkezi bir yer seçince gelen teklifler doğrultusunda fabrika projemizi otele çevirdik. Şu anda beş yıldızlı bir otel inşaatı yapıyoruz. Merkez binamızı da 4. Levent’e taşımaya karar verdik. Büyük metrekareye sahip bir bina alarak tadilatına başladı.”



Milliyet 




Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler