25 / 04 / 2024

İmex Uluslararası Turizm Fuarı'nda Türkiye standı açacak!

İmex Uluslararası Turizm Fuarı'nda Türkiye standı açacak!

Ankara (AA) - Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB), 2022 Mayıs'ta Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenecek Imex Uluslararası Turizm Fuarı'na katılacak. İmex Uluslararası Turizm Fuarı'nda Türkiye standı açacağını belirtti.



TUROB'tan yapılan yazılı açıklamada, kongre turizmi alanında, 12 yıldır başarıyla devam eden IMEX Uluslararası Turizm Fuarı'nda Türkiye standı açılacağı belirtildi. 


Son yıllarda kongre turizminin parlayan yıldızı olan Türkiye'nin özellikle İstanbul'daki gelişen kongre hizmetleri ve uluslararası kongre ağırlamalarıyla önemli bir başarı yakaladığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TUROB Fuarlar ve Tanıtım Komitesi Başkanı Müberra Eresin, söz konusu turizm çeşidinin özellikle büyükşehirlerde önemli bir ürün olduğunu vurguladı. 


Bu turizm çeşidinde misafirlerin harcamalarıyla da turizm gelirine fark edilir bir katkı sağladığını ifade eden Eresin, "ICCA 2013 istatistiklerinde ülkemizin ilk 20 ülke arasında girerek gösterdiği başarı, TUROB olarak bu fuara katılmamızın son derece doğru bir planlama olduğunu göstermektedir. Fuarın sadece profesyonellere açık ve önceden randevu sistemine yönelik bir fuar olması, yapılan görüşmelerin verimliliği açısından da oldukça değerlidir" ifadesini kullandı. 


Ankara 24 Saat