24 / 04 / 2024

Denizli'nin 2023 yılı hedefi 10 milyon turist!

Denizli'nin 2023 yılı hedefi 10 milyon turist!

Denizli'de İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, "İlimize gelen turistler, genellikle komşu illerden. Hedefimiz, 'tur başlangıç noktası' olmak. İlçe belediyelerimizin de turizme çok katkısı olacak" diye konuştu.


Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Korkmaz, kentin turizmdeki 2023 yılı hedefinin 10 milyon turist olduğunu söyledi. Türkiye'ye gelen her 5 turistten en az birinin Denizli'ye de gelmesini hedeflediklerini belirten Korkmaz, "İlimiz, 234 konaklama tesisi ve 18 bin 500 yatak kapasitesine sahip. 30 seyahat acentemiz var. Sahip olduğu kültür ve turizm değerleriyle ülkemizin önde gelen destinasyonları arasında yer alan, 12 ay turizme hizmet verebilen ve yıllık 3 milyona yakın ziyaretçisi olan bir iliz. Denizli'nin turizmdeki hedefi, 10 milyon turist. Ülkemize gelen 5 turistten en az birini Denizli'ye almak istiyoruz. Ülkemizin 2023 yılı hedefi, 50 milyon turist ve 50 milyar dolar turist geliridir" dedi.

Denizli'nin, turizm yatırımcıları arasında aranılan iller arasında bulunduğunu hatırlatan Korkmaz, "İlimize gelen turistler, genellikle komşu illerden. Hedefimiz, 'tur başlangıç noktası' olmak. İlçe belediyelerimizin de turizme çok katkısı olacak" diye konuştu.


Yeni Asır