28 / 03 / 2024

Bursa'da mobil turizm başladı!

Bursa'da mobil turizm başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 3 dilde Iphone-Ipad tabanlı olarak hazırlanan mobil uygulama ‘Enjoy Bursa’ ile Bursa’nın tarihi ve turistik mekanlarını keşfetmek artık çok daha kolay...


Bursa’yı açık hava müzesi haline getirmek için 8500 yıllık arkeolojik bölgelerden 2300 yıllık Bitinya surlarına, 700 yıllık Osmanlı eserlerinden Cumhuriyet dönemi sivil mimari örneği yapılara kadar her alanda yoğun bir çaba harcayan Büyükşehir Belediyesi, şehrin turizm pastasından aldığı payı artırmak için tanıtım çalışmalarına da ağırlık verdi. Dijital devrimin yaşandığı günümüzde harita, broşür, katalog gibi argümanların yerini cep telefonu ve tablet uyumlu programlar alırken, Büyükşehir Belediyesi de Bursa’nın tarihi ve turistik mekanlarını dijital mecraya taşıdı. Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasına ışık tutmak, yerli ve yabancı turistlere Bursa ile ilgili detaylı bilgi sunmak amacıyla Türkçe, İngilizce ve Arapça olmak üzere 3 dilde iphone -ipad tabanlı hazırlanan ‘Enjoy Bursa’ adlı mobil uygulama ile Bursa’yı keşfetmek artık çok daha kolay hale geldi.


Uygulama, ‘keşfet’ ile şehirdeki mekanları bulunduğunuz mevkie olan uzaklıklarına göre keşfetme fırsatı sunarken, birbirinden güzel fotoğrafları incelemeye imkan sağlıyor. Bunun yanında ‘dinle’ özelliği ile mekanlar hakkındaki bilgileri dinleyerek de bilgi sahibi olmak mümkün. ‘Rotalar’ başlığından size uygun olan rotalardan birini seçebilir, bulunduğunuz mevkiden diğer mekanlara nasıl gideceğinizi gösteren yol haritasıyla gezi planınızı rahatça belirleyebilir, ‘Eski Bursa’ başlığında ise mekanların eski fotoğraflarını ve harita üzerindeki konumlarını görüntüleyebilirsiniz. ‘Zaman tüneli’ özelliği ile Bursa´nın geçmişten günümüze geçirdiği değişimi inceleme imkanı bulurken, ‘Bursa Şehir Rehberi’ sayesinde yeşil Bursa’nın tarihi, lezzet durakları ve konaklama seçenekleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.


Beğendiğiniz mekanları Facebook, Twitter gibi sosyal ağlarda veya elektronik posta yoluyla sevdiklerinizle paylaşma imkanın sunan uygulama, şehirdeki hava durumunu güncel olarak takip etme olanağı da sağlıyor. Karekod uygulaması ile tarihi mekanlardaki kare kodları okutarak hızlıca ilgili mekanın bilgilerine ulaşmak da mümkün. IPAD ve iphone akıllı cihazlara sahip kullanıcılar Appstore´dan ‘Enjoy Bursa’ uygulamasını yükleyebilirler.


Öte yandan android mobil cihazlar için ´3 Boyutlu Mobil Turizm Atlası´ projesi de son aşamaya geldi. Kullanıcılar, mekanlara ait fotoğraf, video, 3 boyutlu model, konum bilgisi ve 360 derece panoramik fotoğraflarla zenginleştirilmiş içeriğe android tabanlı mobil cihazlarından ulaşabilecekler. Haziran ayında bitirilmesi hedeflenen bu projelerle Bursa´nın turizm pastasından aldığı payın daha da artırılması hedefleniyor.



Milliyet