29 / 04 / 2024

Bali tur fiyatları ne durumda?

Bali tur fiyatları ne durumda?

Bilet fiyatlarının da daha ekonomik hale gelmesiyle özellikle Bali turlarında patlama bekleniyor. peki Bali tur fiyatları ne durumda?


Halen Singapur aktarmalı olarak 13.5 saat olan uçuş süresi, direkt uçuşlar başlayınca kısalacak. Bilet fiyatlarının da daha ekonomik hale gelmesiyle özellikle Bali turlarında patlama bekleniyor.

Batı Java Kültür ve Turizm Ofisi, THY ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliğinde düzenlenen Endonezya inceleme gezisine katılan turizmciler, Jakarta ve Bandung’da temaslarda bulundu.


TÜRSAB Endonezya İnceleme Heyeti Başkanı Cengiz Kellekçi, “Endonezya-Türkiye işbirliği anlaşması esnasında  İstanbul  ’dan Bali’ye direkt seferlerin konulacağı gündeme gelmişti ancak olmadı. Jakarta’ya direkt sefer iyi bir başlangıç” dedi.


‘Ye İç Dua Et Sev’  

Bali’nin Julia Roberts’ın oynadığı ‘Ye İç Dua Et Sev’ filmiyle parladığını hatırlatan Seyahatname Turizm ortağı Kaan Erdoğan, “Bali’de eğlence, kültür, yemek, temalı parklar, alışveriş, fil safari, gece hayatı, striptiz şovları, her şey var. En önemli balayı destinasyonu. Üstelik, Malplerden daha hesaplı. Malpler kişi başı 1600-2000, Bali 1000-1400 euro. Jakarta-Bandung içinse 1500 euro’ya bayi turları olabilir” dedi.


Macera için birebir

Gezici Yak Tur Sahibi Sevinç Akdoğan, maceracı turistlere dönük her şeyin Endonezya’da bulunduğunu belirtirken, Bukla Mania Turizm Sahibi Bülent Saraloğlu, “Bizim müşterimiz az keşfedilmiş yerleri talep eder, burada hepsi var” dedi.


Sogno Tur Sahibi Meltem Kuraloğlu, “Portföyümüze uygun, tek sorun uzak ve maliyetli olması” dedi.

Hilal Turizm Koordinatörü Cem Özbilge, hacca gidenlerin diğer müslüman ülkeleri de görmek istediğini vurgularken, İsra Turizm’den Muhammed Dinçer, Endonezya’ya yönelik proje geliştirmek istediklerini söyledi. MSN Turizm Genel Müdürü Mehmet Demir, “Endonezyalılar Türkiye’ye sağlık için gelebilir” dedi.


Markaların outleti

Türk Ekspres Turizm Müdürü Kıvanç Meteoğulları, “Alışveriş turları yapılabilir. Outlette uluslararası markalar var” derken, Setva Turizm Sahibi Serkan Karatepe, “Klasik destinasyonlardan sıkılanlar için cazip bir seçenek” dedi.


Ulutur Turizm Müdürü Hakan Helva, bilet fiyatlarının uygun olması gerektiğini vurgularken, THY Temsilcisi Yusuf Azgün, raporunda turizmcilerin taleplerine yer vereceğini söyledi. Endonezya Konsolosluğu görevlisi Deniz Keskin, Endonezya’nın Türkiye’den daha fazla turist beklediğini, TÜRSAB Kurumsal İlişkiler’den Özge Ünal da, turizmin geliştirilmesi için TÜRSAB olarak her türlü desteği verdiklerini ifade etti.


Umre yolu İstanbul’dan geçecek

Endonezya’nın Batı Java Valisi Ahmed Heryawan, “243 milyon kişiyle dünyanın en kalabalık müslüman nüfusa sahip ülkesi olan Endonezya’dan her yıl 238 bin kişi hacca gidiyor. Bundan kat kat fazlası da Umre ziyareti yapıyor. Bundan sonra hac ve umreye giden bütün Endonezyalılara İstanbul’a gitmelerini tavsiye edeceğim. Yönetim olarak da İstanbul’a gidişi kolaylaştıran tedbirleri alacağız” dedi.


Heryawan, Endonezya’nın da turizmin her alanına hitap eden bir ülke olduğunu belirterek, Türk turistleri Endonezya’yı keşfetmeye davet etti.

Türkiye’ye 2013 yılında 57 bin Endonezyalı turist geldi. 2014’ün ilk 6 ayında ise 29 bin Endonezyalı Türkiye’yi ziyaret etti.


Milliyet