19 / 03 / 2024

TOKİ'den engelli vatandaşlara ayrıcalık!

TOKİ'den engelli vatandaşlara ayrıcalık!

TOKİ’den ev almak isteyen engelli vatandaşlar Engelli vatandaşlar için konut satışlarında ayrıcalık tanınıyor mu? Engelliler TOKİ kuralarına ne kadar katılabilir? sorularını araştırıyor.



TOKİ’den ev almak isteyen engelli vatandaşlar Engelli vatandaşlar için konut satışlarında ayrıcalık tanınıyor mu? sorusunun cevabını merak ediyor. Peki Engelli  TOKİ  başvuruları 2019 ne zaman, TOKİ'den ev nasıl alınır? TOKİ engelli başvuru tarihi, TOKİ peşinat ödemeleri, TOKİ başvuru 2019, TOKİ orta gelir grubu başvuru şartları, TOKİ başvuruları nereye yapılıyor, TOKİ engelli indirimi var mı? Engelliler toki kuralarına ne kadar katılabilir? Yeni Akit Gazetesi'nde yer alan habere göre; TOKİ tarafından satışa çıkarılan projelerden 18 ve 25 yaşını doldurmuş yüzde 40 ve üzeri engelli vatandaşlar için yüzde 5 konut kontenjanı ayrılıyor ve iki kere kuraya katılma hakkı veriliyor.


Konut satışlarında ayrıcalık tanınıyor mu?


18 yaşını doldurmuş yüzde 40 ve üzeri engelli raporu bulunan engelli vatandaşlar için satışa çıkarılan konut sayısının yüzde 5’i kadar kontenjan ayrılıyor. Kura sonucu hak sahibi olamayan başvuru sahipleri, diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile tekrar kuraya katılabiliyor.

TOKİ 50 bin konut il il kura tarihleri!



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016